onsdag 1 oktober 2008

1:a Oktober 2008

... är en dag jag kommer att minnas. Idag blev jag nämligen moster till lilla Alma som föddes tidigt imorse. Hon har redan en plats i mitt hjärta även om jag inte träffat henne. Det känns alldeles underbart!

Så även om detta varit en härlig dag med höstregn och blöta löv och härliga möten så är det Alma som gör den minnesvärd. Men mina möten har även förgyllt min dag. Har första fikat på underbara Cafe Mineur i Gamla Stan med en fantastisk vän. Hon står också i en fas i livet då hon inte vet vad som händer härnäst men hon vet vart målsättningen tar henne i långa loppet. Jag är oerhört tacksam över att hennes livsstig korsade min för 4 år sedan och glädjs åt den vänskap som växt fram.

Sen möter jag ytterligare en vän som jag är lika glad för att jag lärt känna. Hon ger sig ut på resande fot i ca 10 veckor nu under höstens allt mörkare månader och reslusten suger tag i mig när vi pratar om det hon har framför sig. Den finns alltid där på lur och jag önskar att jag kunde följa den. Men just nu är min resväg en annan och den känns helt rätt. Men jag kommer att sakna våra träffar (på fler än ett sätt) då vi tränar kickboxning tillsammans men nu får jag klara mig utan henne några månader. Tomt blir det men jag glädjs att hon gör det hon drömmer om och alla nya platser hon kommer att besöka.

Nu är det dags för att vila lite och drömma om de resmål som jag tänker besöka en dag.. i tanken har jag redan varit där många gånger.

12 kommentarer:

 1. Åh Liv vilket fantastiskt bra namn din syster dotter fick;-))! Har ju en egen Alma!! Det kommer att bli en ToppenTjej!! Hoppas att ni snart får träffas och att de mår bra allihopa!!
  Kram kram!!

  SvaraRadera
 2. Grattis! Vad roligt! Å vilken vacker bild! Kram kram!

  SvaraRadera
 3. Grattis :-) Underbar bild,,, Kram!

  SvaraRadera
 4. Grattis till din lilla systerdotter! Mina tankar går osökt till 25 september för tolv år sedan, då mitt enda syskonbarn föddes, min systers pojke. Det var ett planerat snitt, och jag minns att jag dagen innan det skulle ske gick runt i Göteborg och var alldeles hög av förväntan. Och så höll jag honom när han var bara fem timmar ny ...

  SvaraRadera
 5. ÅÅHHH. vad roligt Vida.... jag säger verkligen GRATTIS allt vad jag orkar.
  Själv blev jag moster första ggn när jag var 10 år eftersom jag är en sladdis ;-) och Emelie (som mitt första syskonbarn heter)och jag är bästa vänner idag...hehe

  Ja drömresor är väl härligt att förgylla dagen med. Själv har jag en riktig drömresa som går igenom Moskva, Kreml, livrustkammaren + några kyrkor och tempel sen vidare med transibiriska järnvägen till Beijing och stanna där i några dagar och besöka sevärdheter för att sedan åka vidare till Mongoliet och leva på en camp med nomaderna i Gobiöknen och sedan avsluta med några dagar på 4-stjärnigt hotell inne i Ulaanbaatar som är Mongoliets huvudstad....*drömmer* Det finns nämligen ett företag som anordnar en sådan resa...och DET är min knasiga dröm. Mongoliet är ett fascinerande land som jag såååå gärna vill besöka
  jaja...varning för c-uppsats nu igen..fniss
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 6. stora och små drömmar är härliga, resa går att göra på många sätt/ kram K

  SvaraRadera
 7. GRATTIS!
  du har vunnit i min tävling :)
  maila mig vad du vill att din illustration ska föreställa :D

  ladythirty@gmail.com

  kramelikram

  SvaraRadera
 8. grattis grattis
  du kommer att vara en supermoster...

  SvaraRadera
 9. Kvistas: Ja det är verkligen ett fint namn. Både du och min syster har bra smak :)

  Di och Vindens melodi: Tack,tack! Bilden är tagen samma dag som inlägget på väg hem eftersom jag insåg att jag behövde en höstbild.

  Skeppsfrun: Låter som en magisk dag. Själv väntar jag på att få hålla Alma i mina armar men det dröjer nog några dagar.

  Livskrafter: Låter verkligen som en härlig resa. Min vän ska faktiskt resa just med transibiriska järnvägen och kommer att stanna till i Mongoliet. Jag har också en dröm om att åka den en dag eftersom jag älskar att resa med tåg och tror att det är en fantastisk resa.

  K: Jag vet och min resa spinner iväg i en annan riktning nu vilket känns spännande.

  Lady Thirty: Jabbadabbadoooooooo! Jag blev så glad när jag läste den här kommentaren. Har verkligen tänkt på dina fina bilder och hållt tummarna för att jag ska vinna.

  Chissra: Tack! Jag hoppas det.

  SvaraRadera
 10. Grattis till Mosterskapet! Jag förstår att det känns stort. det är mycket fint och glädjande som händer runt omkring dig. Det är energigivande att titta in här och läsa. Kramar...

  SvaraRadera
 11. Åh, grattis till lilla Alma! Så underbart! :-)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen