onsdag 15 oktober 2008

Likt buddhas halsband

.. med sina 108 pärlor så följer det ena på det andra. 108 ska vara ett mycket lyckobringande tal och mitt halsband gör mig lycklig av flera orsaker.

Först och främst att det är en gåva från min tyska vän Katrin som köpt det till mig på en liten amulettmarknad i Bangkok (som jag och en vän senare letade reda på för att inhandla egna amuletter, men ett liknande halsband fann jag inte). På varje pärla är ett tecken inbränt så det känns extra kraftfullt. Min vän Katrin och hennes dåvarande pojkvän lärde jag känna i Laos då vi hyrde bungalows brevid varandra på Don Det.

Vi möttes senare upp i Bangkok och firade därefter en alldeles annorlunda jul i Kanchanaburi i Thailand. Den gången fick jag hennes pyttelilla lycko-Ganesha i julklapp som jag har burit med mig sen dess. Hon hade själv köpt den flera år tidigare och haft den med på massor av resor som en lyckobringare. Det är bland de finaste julklappar jag fått, i pengar inte värd så mycket men i hjärtat värt allt. Hon fick min kortlek med de gamla Nordiska gudarna på (med förklaring på svenska) och kunde knappt ta emot den. Dagen hade vi tillbringat badandes i flera vattenfall i olika nivåer. En annorlunda jul för en julälskare som alltid drömmer om de gnistrande jularna i Gällivare.

Flera år senare hälsade jag på Katrin i Leipzig och fick detta vackra halsband som hon köpt med mig i åtanke. Ibland bär jag det som halsband men på senare tid har jag börjat använda det när jag affirmerar. Att ibland affirmera samma sak 108 gånger i rad ger garanterat en effekt och får mig att känna mig rofylld och upplyft.

På Buddhas necklace sitter en 109:e pärla så att man vet när det är dags att ta paus i mediterandet (och i mitt fall affirmerandet). Till er som känner att ni behöver en liten paus i stillhet så rekommenderar jag ett besök hos m/s vågspel. Det här är faktiskt den blogg jag följt längst och nu när underbara Skeppsfrun börjat blogga igen så kan jag inte mer än rekommendera er att besöka denna underbara blogg.

Ta vara på de möten ni har längs livets stig, man vet aldrig vart de leder. Ni är alla pärlor i mitt blogghalsband och högst uppskattade för det som gör just er unika.

8 kommentarer:

 1. mmm... nu fick jag en briljant idé från ditt bloggande. Jag har ju ett katolskt radband... det kan jag ha till affirmationer, precis som du gör. Mycket bra idé. Tack för den!

  Fick även en alldeles egen affirmation av en mycket kär vän igår. Den ska jag använda mig av.

  SvaraRadera
 2. Fint skrivet! :) kloka tankar också om affirmationer...ska jag fundera över...Varm kram och roligt att du trivs på jobbet!

  SvaraRadera
 3. Du skriver alltid så vackert. Du är en riktig poet. Och så himla söt är du också.
  Ja det är något visst med att affimera ngt 108 ggr. Har faktiskt ännu inte provat detta, men nu när min deltid börjat så kanske jag borde testa det...
  KRAM

  SvaraRadera
 4. kanske en pysselkväll att hitta 108/109 vackra pärlor att trä på en snodd, kram K

  SvaraRadera
 5. Ett fantastiskt inlägg till... Många tankar väcks. Positiva ska kanske tilläggas. Jag har alltid haft en fascination för katolska radband. Men det här känner jag är mer min stil. Undrar om det funkar bra med ett egenhändigt gjort. I a f för affirmation tänkte jag... Frågorna är egentligen ställda till mig själv känner jag nu. Men tack för att du alltid får min själ att växa. kramar...

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Tack åter en gång för dina fina kommentarer hos mig. Hade aldrig i min vildaste fantasi trott att bloggandet skulle kunna ge så mycket. Det är helt fantastisk att någon kan bry sig så om en annan "främmande" människa.

  Har börjat tänka på det att jag kanske skulle få kontakt med någon att prata med. Någon som kan hjälpa mig att få perspektiv på saker och ting. Jag tackar jättemycket för att du säger dig villig att ställa upp. Måste fundera lite till på vad jag behöver för att komma vidare.

  Hoppas att din förkylning ger med sig, så hörs vi snart.

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 7. Till er alla:

  Självklart kan radband, halsband, egenhändigt komponerade halsband fungera. Jag tyckte bara att det var så häftigt att just jag upptäckte var det var jag fått i min hand efter ett tag... kraften ligger i vad man använder det till. Har även haft det som beskydd eller trygghet vissa dagar när jag behövt det.

  Kramar till er alla

  Liv

  SvaraRadera
 8. God morgon min vän.
  Det är så härligt att få ta det av dina intressanta resefragment.
  I love it.
  Vackert halsband också - nästan som att bära klokhet runt halsen
  Kramar och en önskan om en vacker dag till dig
  Emma

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen