torsdag 20 november 2008

Jag blickar ut över Dundret..

.. från köket hos mormor och morfar. Än har de inte tänt lamporna som önskar oss alla GOD HELG och sprider julstämning över hela Gällivare enligt mig men visst är det en mäktig syn ändå med Dundret vakande över oss.

Det har varit så vackra dagar med en soluppgång och solnedgång i skimrande rosa och en alldeles magiskt vacker himmel. För mig som längtat efter snö och riktig vinter så känns det sagolikt att ta vinterpromenader på knarrande snö. Dagarna är korta här nu så man insuper ljuset medan man kan. Men snön lyser upp när solen har gått ner.

Mina dagar här är lugna och sköna. Jag läser bloggar och skriver på arbetsansökningar (har just sökt ett drömjobb så håll tummarna) och umgås med mormor och morfar. Vi tar promenader och sen chillar jag med läsning av skönlitteratur och coachlitteratur. Tid för reflektion finns och det känns skönt.

Vad har ni för er denna torsdag i November?

16 kommentarer:

 1. Vilken utsikt! Jag älskar känslan av att känna sig liten i förhållande till naturen... fantastiskt. Tack för din kommentar också -även om dikten kanske inte var den mest konstnärligt poetiska så ar det mycket kärlek i den som han lade ned sin tid på. Så den duger;.)

  SvaraRadera
 2. Jissses vad det låter skönt:) Det är dig väl unt
  Själv har jag varit på utvecklingssamtal med en av mina döttrar och nu väntar matlagning och koll av hyrd film. "Leo" heter den för övrigt. Det var nån Josef Fares-film...hm..ja ja det ska bli mysigt att mysa med min härliga dotter och lite tända ljus.
  Kramisar och njuuut av Norrland
  Emma

  SvaraRadera
 3. Aha, då anar jag var du sitter just nu ;) och jag sitter inte allt för långt bort från dej, på promenadavstånd (ungefär). För visst har vår "blåhåriga" vän sin lilla skog lite till vänster... och är det inte en av antennerna från helikopterplattan som skymtar? och en plats där Tomtar ska vara på lördag, det man ser mitt fram vid röda huset? ;)

  Nu ska jag hoppa i bilen och köra upp till Dundret!

  KRAMAR från Eva

  SvaraRadera
 4. Så vacker bild över dundret!

  Lät spännande med drömjobb!

  Håller tummarna för dig.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 5. Så vackert och så skönt du har det :) jag ska självklart hålla alla tummar och tår för dig om dröm jobbet!

  Njut och ha det så mysigt! Kram kram

  SvaraRadera
 6. Åh, vad härligt det låter. Jag vill också men här regnar det igen. Själv har jag för första gången i mitt liv övertrasserat mitt konto men lön imorgon som tur är. Drömjobbet kommer att bli ditt så är det bara men för säkerhets skull ska jag hålla tummarna.

  SvaraRadera
 7. Vida Livets blomma!

  Du har kvalité i ditt liv nu. Mmmmm, fortsätt så. Finns det något mer kraftfullt än naturen? TRäden kramar in vishet i själen när man traskar i skogen, det tror jag.
  Så du har köpt boken nu := :=)))). Läs hela innan du sänger bort den, början har chockat en del...
  Jag blir väldigt glad över att att du beställt den och att du tycker om hur jag skriver. Att få komplimanger får alla att Le så tack för att du gav mig en!

  Idag åkte jag och stod å stirrade på huset jag växte upp i. Den nya familjen har ändrat mkt. Det var känslosamt.
  Tid för reflektion, du satte huvudet på spiken...

  KRAM

  / Miss Lyckad - Liv vil li vi liV -

  SvaraRadera
 8. Håller tummarna såklart!
  :-D

  SvaraRadera
 9. Avundsjuuuk, jag är avundsjuuuuk....
  Håller tummarna för ditt drömjobb, naturligtvis. Vi har fått snö i Kungälv denna torsdagskväll och jag sitter nyss hemkommen från min energikickare: Friskis&Svettis.

  SvaraRadera
 10. Låter underbart och underbart med snö. Själv är jag hemma.
  Kram

  SvaraRadera
 11. det låter skönt, ja som att du har sköna dagar. att vandra i snö som knarrar är sällan vi får göra i den södra delen av landet. jag kan verkligen sak. men det är som det är med fukt och regn....

  SvaraRadera
 12. Ser fint ut, hoppas jag får flyga där någon dag!
  Ska du se på skidtävlingarna imorgon? :-)

  SvaraRadera
 13. vad spännande med drömjobbet! jag håller tummarna jättehårt, hoppas verkligen att du får det!
  Det finns ingen vackrare himmel än den i norr. Den kan jag sakna.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Det såg helt underbart ut. Och när du berättar om promenader och chillande så känns det så härligt.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 15. För mig är Gällivare med Dundret! När jag kommer till Gällivare ska Dundret synas. Jag hoppas att jag och min familj kan tillbringa där någon helg och åka slalom. Denna torsdag var jag i Stockholm och jobbade med ett projekt som ska komma i gång med en kollega som jag känt sen ungdomens tid. Vi känner varandra precis och behöver inte förklara utan bara prata ihop oss och överblicka vad som ska göras. Hon kommer själv från Piteå.

  SvaraRadera
 16. Åh,,,dundret :-) Ja, det är väl mäktigt ändå att se :-) Mmmm, jag gillar stora berg, fjäll och natur,,, underbart, och snö fick du ju också :-)
  Jo, som du redan såg så var jag i Umeå, och inte i Sthlm,,, hi hi,,,så du missade mig inte, men om inte annat så ses vi ju kanske i februari,,,om jag inte åker ner till sthlm tidigare :-)

  Kramar i massor,

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen