torsdag 6 november 2008

Min tekopp är fylld till brädden med chokladchili thé

.. som sätter en extra guldkant på min torsdag. Det är tack vare en vän som jag har detta underbara thé, är nyklippt och har fått ätit palt som till och med är lagad av hennes mamma hemma i Piteå. Så just nu dricker jag ett bevis på en ny vänskap.

Igår när jag gjorde min lista så hade jag även kunnat berätta att vår familjs katt Mickus (med sin karakteristiska 8 på ryggen) var avtecknad på kalendern Stjärnsmällar och julpussar 1986. Jag kan även avslöja att nån i min favoritblogglista har varit statist i den julkalendern mer säger jag inte.

För några år sedan berättade en vän att hon varje år byter julkalendrar med några vänner, de har ett maxtak för vad varje paket får kosta i snitt för att det inte ska springa iväg och det blev ofta temakalendrar. Det kunde vara pärlor eller andra delar till smyckestillverkning, the eller skönhetsartiklar.

När hon berättade det här så väcktes barnet i mig. Jag mindes när min pedagogiska mamma gjorde en gemensam kalender till mig och mina syskon och när jag och mina vänner i skolåldern gjorde egna kalendrar till varandra. Så i all hemlighet påbörjade jag en egen kalender till en vän och upptäckte min kreativa lust och hur mycket jag tycker om att överraska. När jag väl börjat kunde jag inte sluta. Det blev faktiskt 3 kalendrar det året till 3 mycket förvånade och glada vänner. Det var underbart roligt.

Året efter fanns det inte tid för kalendrar men jag blev väldigt överraskad då min älvlika vän hade gjort en till mig. En varannan dags kalender men med en komplimang per dag nämligen glittrande hjärtan med en lapp på baksidan och en fram med egenskaper hon uppskattar hos mig. Vilken lycka att öppna dem och sista paketet innehöll dessutom ett guldfärgat hjärta. Dom hänger nu i mitt sovrum året runt så att jag alltid kan påminnas om vad hon tycker om hos mig och hur fantastisk vår vänskap är.

Så nu börjar jag fundera och det kliar lite i fingrarna så kanske det blir åtminstone en kalender i år. För kalendrar kan man göra på stor och liten budget det är tanken som räknas. Några idéer som jag har är:
- komplimangskalender (liknande den jag fick och där är ju möjligheterna oändliga)
- dagens thé (med en thepåse per dag)
- reflektionskalender (en reflektion att bära med sig under dagen och fundera på)
- utmaningskalender (en liten daglig vardagsutmaning för att testa att göra saker annorlunda)
- traditionell kalender med presenter.
- fina foton
... ja, endast fantasi, lust, ork och tid sätter gränserna.

Och just nu bubblar min fantasi likt chili blandat med choklad som rött kärleksströssel över en mörk himmel.

10 kommentarer:

 1. Ja det där med kalendrar av modell lite annrlunda som t ex komplimangkalender...det ska jag göra till mina vackra barn...japp det bestämdes nu faktiskt, på stående fot.... så tack för inspirationen min vän

  ha en fin fredag
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 2. Egna kalendrar är jättekul! Både att göra och att få! I gymnasiet gjorde jag och några kompisar humorkalendrar till varandra.

  Häromdagen läste jag om en kvinna som gjorde en kärlekskalender till sin man. Så det är jag lite sugen på.

  SvaraRadera
 3. Heeeej!

  Vilken trevlig blogg du har. :)

  Men åh så synd att du missade paketkalendern ( och bara med ett par dagar också)... attans!!!

  Du hade ju passat sååå bra att vara med ju. :) Det är så roligt och det allra roligaste är att få planera, smyga, klura osv. :)

  I alla år har min mamma gjort en kalender till mina barn... men i fjol så överraskade vi henne med en alldeles egen paketkalender tillbaka. :) Sen har jag också gjort en till en kär vän två år i rad.... PLUS att vi alltid har en julkalenderswapp på min mailinglista MAMMAMAIL som jag också har. Så det blir många paketkalendrar men det är ju så roligt och det har blivit tradition. :)

  Börja samla lite paket redan nu och så blir du med nästa år tycker jag. :) Under tiden så kan du följa oss på bloggen om du vill! :)

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 4. Vi har en julkalender som jag gjorde för några år sedan... Kanske fem år. Tiden går väldigt fort. Jag har haft olika saker i den, men de senaste åren choklad. När jag läser inlägget får jag nya idér. Flickorna vill inte turas om att få öppna, utan att ALLA tre ska få sitt varje dag!

  SvaraRadera
 5. Tack för jättegullig kommentar hos mig:)
  Vilken bra idé med kalendrar.. en tepåse per dag tilltalade mig mycket speciellt efter din beskrivning av chili blandat med choklad, härligt!

  SvaraRadera
 6. Låter super tycker jag. Men hur gör man kalenderarna?
  Kram

  SvaraRadera
 7. vad spännande :) måste fundera över det..kanske det är dags att göra en till mina vänner..:) TACK för tipset..och vad kul att du fick skratta lite ;)¨varm kram!

  SvaraRadera
 8. Ja! Vilka bra tips till kreativitet! Här ska göras komplimangkalendrar till mina barn.

  SvaraRadera
 9. Jag har funderat på att göra en kallender flera gånger. ... hej och hopp....

  SvaraRadera
 10. åh vad sugen jag blev på att göra en kalender...
  min pappa gjorde en jättefin till mig och min bror när vi var små. vi fick små lappar som det stod var vi skulle leta efter en liten present.
  de var små presenter i veckorna (kanske ett luktsudd eller nåt)och lite större till helgen :)

  kramelikram & tack för tipset!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen