fredag 21 november 2008

Som ett slott av trä..

.. reser sig Fjällnäs och blickar ner över Gällivare. När jag var liten tyckte jag att det såg ut som ett slott (och det kallas även det) men det byggdes som ett pensionat år 1882 och har nyligen återöppnat som hotell. Det är vackert i sin snickarglädje och får mig att drömma om det där pippihuset som jag vill bo i en vacker dag.

Jag har i många år drömt om ett sekelskifteshus med minst ett torn. I tornet ska jag sitta och dricka mitt thé, läsa böcker och titta på stjärnorna, jag tror min själ skulle vara lycklig då. Det gäller att hålla drömmen levande även om sådana hus i Stockholmstrakten kostar en ganska stor slant. Men alla mina vänner tycker ett sånt hus passar mig. Å vem vet kanske bor det en liten Pippi inom mig som kikar fram ibland och gör precis som hon vill och inte bryr sig i konventioner och vad man borde. Hon är en ganska skön böna i mina ögon. För man ska ju göra det man tror på och tro på det man gör.

15 kommentarer:

 1. Vilket härligt hus!
  Jag väntar på att mitt drömhus ska bli till salu. Ett jätteknasigt hus med massor av vinklar och vrår och hur mycket charm som helst.

  Kram

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅÅ vilket underbart hus! Verkligen vackert, å så mycket snö!

  Tack så väldigt för dina rara ord, jag blev riktigt generad...har dock svårt att ta till mig, men det hör väl lite till min problematik, tyvärr!

  Hoppas du får en super-trevlig helg!//Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Nej, det är inget Pippihus... det är ett hus för en liten prinsessa. För även de sitter i torn och funderar och filosoferar, tittar på stjärnor och måne... och bara är.

  SvaraRadera
 4. Underbart hus!
  Ett sånt ska jag ha när jag blivit rik och berömd... ^_^

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt hus. Det vill jag ha!

  Två av mina drömhus har precis blivit till salu. Det ena kostade bara 300 miljoner och det andra skrev som inte ens ut priset på. Får väl söka mig en anställning som postens VD för att få råd till mina drömhus. Men i nästa liv då ska jag ha råd till mina drömhus.

  SvaraRadera
 6. Jo, men du gör väl som jag... käkar krumelurpiller, och har bestämt dig för att i vissa avseenden inte alls bliva stur?

  Inte för att jag tror att varken du eller jag rider omkring på någon prickig häst, eller har en pappa som är sjörövarkung... men ändå... bara att vara vuxen nog att våga vara barn emellanåt!

  Varm kram..

  SvaraRadera
 7. Underbart hus! Är det fortfarande pensionat -hoppas, då kan man ta sig en livsnjutar tripp dit! Beundrar dig för dina formuleringar och ditt lugn. Underbart att läsa.

  Tack också för din kommentar. Hann tyvärr inte ringa och fråga om Lisebergsträdet, men skall dit imorgon en lite längre stund (skall ta bort alla blommor och lägga i ordning med småsten och grejer, hoppas det blir fint.)och fråga då. Håll tummarna, för ljus behöver vi!

  Kramar från mig

  SvaraRadera
 8. och du vet vem som har lovat att bygga dig ett torn! idag ligger snön över trädgården som ett vitt täcke! och vi väntar på solen, kram å kom snart hem/ karo o victor

  SvaraRadera
 9. Det tror jag verkligen skulle passa en stjärna som dig och önskar du dig det riktigt mycket så blir får du ett sånt en dag :) Jag lovar.

  Vilket otroligt vackert hus på bilden. Jag älskar verkligen den typen av gamla "träslott"
  Om du älskar sådana hus så tipsar jag dig om att besöka Engelsberg någon gång. Där vimlar det av ju just gamla träslott. Det är en otrolig arkitekt som ritat flera av dom. Kommer inte riktigt ihåg hans namn nu men det är samma man som ritat nordiska museet bl a

  Må dina dagar där i norrland bli som du - fyllda av värme och glädje
  kramisen
  Emma

  SvaraRadera
 10. Jag var bara här och läste lite. Hälsningar från skåne!

  SvaraRadera
 11. Vackert hus men det måste bara spöka där.... heheheh
  Jag kan se mig dig skrida omkring i en sånt hus, men jag kan också se dig i en bohemisk vindsväning med utsikt över vatten och hustak.
  ska bli så kul att träffas.
  kram

  SvaraRadera
 12. Tack. Det är alltid bra att lära sig mer...

  SvaraRadera
 13. nu HAR du varit nära mej ;)
  Visst är Fjällnäs vackert!
  Jag drömmer om att flytta in där och byta hus...

  KRAMIS från Eva

  SvaraRadera
 14. Ja, underbart vackert :-) Jag kanske skulle ha tagit några kort på våra vackra hus här,,,, hus har mycket att berätta,,,

  Kram

  SvaraRadera
 15. Så fint!!!
  När vi var i Gällivare i februari så åkte vi pulka i en backe alldeles brevid Fjällnäs. :)
  Och så fotade jag tjejerna i en stooooooooor snöhög där utanför och det kortet har jag förstorat. :)

  Kram kram
  M I N D I

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen