söndag 22 februari 2009

Blöta snöflingor dalar över Stockholm..

.. det blåser och i motvind går vi mot fiket för att umgås med vänner. Värme väntar oss på flera plan i ett sådant möte och det känns som en lagom söndagsaktivitet.

Lite lagom söndagsseg så kommer lat-Vida på besök och viskar i mitt öra att vore det inte skönt att bara åka hem och bara ligga på soffan och slöa istället för att dansa? Men jag bestämmer mig för att trotsa denna tanke även om den känns skön och åker vidare i snövirvlarna till Chicago på Söder. En latte värmer gott innan dansen och medan jag tittar på klassen innan mig som tar sina steg i dansens virvlar. När jag väl börjar dansa så är all trötthet som bortblåst.

Glädje, livskraft och lekfullhet fyller kroppen. Jag struntar fullständigt i hur det ser ut och om jag gör rätt eller fel för det är så himla roligt. När jag några timmar senare kliver ut så dansar jag i snöfallet och nynnar på Swingin´on nothing.

Från himlen faller stora vackra snöstjärnor över vägen där jag går och i mitt hjärta är fullt av musik och dansglädje och en påminnelse att om jag gör något som jag tycker om så får jag energi. Snöflingorna och jag dansar ikapp längs livets stig på väg hem och sjunger gör jag ännu dock inte med samma kraft som Velma Middleton ackompanjerad av Louis Armstrong.


14 kommentarer:

 1. Vinterhäääärligt :)

  SvaraRadera
 2. Låter fint. Jag tog mig till gymmet igår och det var så härligt när jag väl kom iväg. Innan dess var det mindre skönt....

  SvaraRadera
 3. Härligt! vad bra att du inte lyssnade till hon latVida :)

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt livsbejakande inlägg.

  SvaraRadera
 5. Så HÄRLIGT det låter!

  KRAM från Eva

  SvaraRadera
 6. Hej, har hittat hit via Rysekn. Helt tagen av din blogg, ditt sätt att skåda världen. Jag är i behov av en coach och undrar om man kan anlia dig? Om inte, kan du rekommendera någon i norra Stockholmsområdet?

  SvaraRadera
 7. Härlig musik.
  Vad lycklig du verkar. Keep on dancing...

  SvaraRadera
 8. Ibland kan så enkla saker vara till så stor glädje.

  SvaraRadera
 9. Nä men så roligt och härligt. :)

  Önskar att jag kunde skaka om mig lite och ta fram sånt där... sånt som jag skulle vilja testa men inte längre vågar. :(

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 10. Åh, ser hur du dansar runt i snöflingorna som en vinterversion av Sound of Music:.)

  Måste nog också skaffa mig någonting utanför hemmet som bara är för att jag tycker om det... bara lägga all disk, hundträning, dammsugning osv åt sidan och kanske... ta en keramikkurs eller varför inte yoga;.)

  SvaraRadera
 11. Ibland ska man inte följa sina signaler utan "puscha" sig själv lite extra. Det gör så got i själen efteråt. Kramar...

  SvaraRadera
 12. Louis är framförallt underskattad som sångare. Hans hesa djupa röst är fantastisk.

  SvaraRadera
 13. Man blir så glad att läsa om dina danssteg :) varma kramar och "boppa" på...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen