söndag 7 mars 2010

I mitt hjärta...

.. bor kärleken till min familj och mina vänner.

De flesta av mina familjemedlemmar bor inte på samma ort som jag och jag saknar dem i min vardag. Jag tänker dagligen på dem oavsett hur ofta vi hörs. I veckan som gick fick jag ett jättefint mail från min kreativa syster. Som svar på några rader om den process jag själv går igenom efter separationen med skärmflygaren så skriver hon följande rader (vilka jag har tillstånd av henne att publicera) :

Jag är övertygad om att du kommer att odla en mycket vacker ny trädgård till hjärta. Glöm inte att aska och gammal skit är ganska bra gödning. Rensa ut gammalt ogräs och plantera nya saker som du vill ha där. De rotar sig bra när allt ändå är vänt uppochner och ordentligt harvat. Fast allt det där vet du säkert redan. Jag är glad att ha en syster som du, som tar sig själv och det inre livet på allvar. Som har modet och viljan att vara där för sig själv och andra i tider av förändring.

Min vackra, kloka och visa lillasyster. Hon har så rätt i att man ska vårda hjärtats trädgård och odla det man vill, så att den blir precis så prunkande med de växter man vill ha där. Min syster skriver att jag säkert redan vet det men jag har aldrig tänkt på det i termer av en trädgård på det vis hennes kloka ord satts på pränt.

Så nu rensar, röjer, harvar och odlar jag i en ny trädgård i mitt inre. Likt naturens cykler så kommer det som förmultnar att ge växkraft åt nya frön och plantor. Det gäller att vårda sin trädgård väl men även lita på naturens egna proceser. Det tänker jag göra men jag är väldigt selektiv med vilka som får tillträde till mitt hjärta för jag vill att de ska uppskatta och vara rädd om min trädgård. Mina vänner och familj uppfyller detta utan att ens tänka på det. En del av trädgården är avsatt till den alldeles speciella person som en dag kommer att ha tillträde just dit men fram till dess så ägnar jag mig åt trädgårdsarbete och fortsätter gå dit hjärtat leder mig.


(bilden är tagen i en alldeles speciell trädgård där solen alltid skiner och vänskapen flödar oavsett årstid)

13 kommentarer:

 1. Så vackert skrivet, av er båda.
  Har heller aldrig tänkt på hjärtat som en trädgård, men visst är likheten slående. Skall ta med mig detta budskap.
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Vilken fin beskrivning!

  Jag har inte (heller) tänkt på mitt förändringsarbete som en inre trädgård - en fin tanke/bild.

  Varma och SOLiga hälsningar!

  SvaraRadera
 3. VIlken fantastiskt vacker metafor att ta till sig när livet gungar

  Ha det bäst
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 4. Beklagar att det inte fungerade med skärmflygaren. Starkt ändå att du går vidare och försöker se det positiva i det hela.

  SvaraRadera
 5. SV: Jag äter inte heller kött och jag tror att jag hade en liten notis om det längst ner i receptet. Jag bytte helt enkelt ut lammfärsen mot lite extra grönsaker :)

  Ang. kommentaren så får du självklart använda dig av den :)

  Stor kram

  SvaraRadera
 6. Medan du röjer, harvar och planterar kommer du även att inse hur den speciella personen ska vara för att uppskatta ditt hjärtas trädgård. Det finns ingen mening med att kasta pärlor åt svin för de uppskattar dem ändå inte.
  Kram

  SvaraRadera
 7. åhhhhhh vad jag längtar efter mina vackra rosor som nu har sovit gott i vinterkyla;) välkommen när du vill! till vår trädgård! kram K

  SvaraRadera
 8. Mycket klokt skrivet. Och jag tror som din kloka syster att snart har du en prunkande trädgård innanför bröstet! ;o) VÅRKRAMAR!

  SvaraRadera
 9. så fint skrivet av både dig och din syster :)
  massor med kramar från lady thirty

  SvaraRadera
 10. kan bara hålla med om att det är fantastiskt skrivet, och jag kan känna en sorg över att jag inte har någon syster som skriver vackra ord till mig. Är väldigt glad att du har det, och att jag har fått kika in i ditt liv och önskar att din trädgård ska gro med de vackraste växter man kan tänka sig! varma kramar

  SvaraRadera
 11. du har något att hämta hos mig!!!
  kram

  SvaraRadera
 12. Du har en mycket klok lillasyster. Så otroligt fina ord!;-)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen