fredag 7 januari 2011

Sammanfattning av November och December och lästa böcker under samma period..

Jag har en tendens att skjuta upp saker som jag inte tycker är så roliga och att skriva sammanfattningsinläggen är väl inte det mest kreativa jag vet samtidigt som det är bra för mig själv att kunna gå tillbaka till. Så här kommer 4 inlägg i ett..dvs sammanfattningen av vad som hände under de två senaste månaderna och vilka böcker jag har läst.

I November 2010 så...

... åkte jag till Örebro på konferens med jobbet och stannade kvar över helgen hos min musikaliske bror.

... tog jag en första fika med någon som nu blivit speciell.

... var jag på en fantastisk föreläsning med Joseph Mc Clendon III.

... å sen kom snön och svepte in över Stockholm och där har den blivit kvar.

Under November så läste jag följande böcker

Slumpen är ingen tillfällighet av Jan Cederquist
En bok om synkronicitet och sammanträffanden som jag läste om då den kom i min väg som av ett sammanträffande. Rent textmässigt tycker jag den är ojämn men jag gillar den ändå.

Svampkungens son av Marie Hermansson
En lättläst bok som jag faktiskt inte kan bestämma mig för om jag ska tycka om eller inte. Jag gillar hennes sätt att beskriva karaktärer och miljöer men den lämnade mig med en blandad känsla.

Mitt himmelska kramdjur av Katarina Mazetti
7 vilsna själar som möts på kursgården Saligheten. Jag får medge det, jag gillar henne och jag gillar hennes sätt att beskriva karaktärer. Den är lättläst och man vet inte riktigt vad den kommer att hamna.

När livet stannar av Malin Sävstam
En oerhört smärtsam, gripande sann berättelse om när Malin förlorar sin man, två av sina barn, sin bästa väninna och hennes barn i tsunamin. Den handlar om sorg, förtvivlan men även om vägen tillbaka. Den är oerhört bra, likaså hennes sommarprogram.

Kicki och Lasse av Peter Kihlgård
En berättelse om kärlek, den stannar inte hos mig bortsett från den där känslan av deras samhörighet med varandra.

Julfritt av John Grisham
En lättläst, underhållande bok om vad som händer när en man bestämmer sig för att inte fira jul. Väldigt olik hans andra böcker.

Bara kärlek av Lennart Matikainen
En bok om relationer och en guide till att leva i kärlek. Inte någon aha-upplevelse men däremot en del påminnelser. Som sagt så har jag valt att arbeta med mig själv förra året och detta är väl ett uttryck för det.

I December 2010 så...

.... var jag med i julswappen och fick 24 underbara paket av min hemliga tomte (som sen visade sig vara Ulle).

... hade bloggen julkalendern "Liv i luckan"

... så lyssnade jag på Kay Pollack som är en av mina stora inspiratörer i livet.

... drack jag kryddchoklad på konditori Lyra en skimrande vinterdag.

... så fick bloggpiraten en fin present.

... så flyttade underbara herr gran in till mig för första gången, men nästa år kommer en ny herr gran på besök.

... köpte jag min lägenhet som ombildats till bostadsrätt. Nu är den min.

... firade jag jul i Gällivare med min älskade mormor och morfar.

... hade vänner och bekanta omkring mig det svårt, 2 av mina vänner hade föräldrar som fick läggas in på sjukhus ovisst om de skulle kunna komma hem och 2 förlorade en förälder.

... njöt jag av årets vinterpratare.

... blev jag förälskad.

Böcker lästa i December

Våga flyga av Lisa Jewell
En chicklit bok jag köpte för en tia. Jag tycker att omslaget är missvisande glättigt och jag tyckte mycket om den i den genren. Personporträtt och en historia som är sådär lagom lättläst under en julhelg.

Dubbla slag av Malin Giolito Persson
En bok som jag egentligen aldrig kom in i. Även om hon gestaltade personerna och säkert hur det kan se ut på en advokatbyrå och hur det är att kombinera det med ett familjeliv så var det inte en bok jag tog till mitt hjärta, kanske för att världarna är för långt från min. Hon är Leif GW Perssons dotter och ska jag vara ärlig så var det väl det som väckte min nyfikenhet.

Vägar till visdom av Stefan Einhorn
Åh, vad jag tyckte om den här boken. Det är faktiskt den första jag läser av honom trots att jag länge tyckt att han verkar så intressant via sommarprogram, intervjuer och det jag vet om honom. Boken tilltalar mig och jag kommer att läsa om den. Det handlar mycket om att finna sin egen visdom men även vara öppen för andras. Jag måste läsa mer av honom, han öppnade dörren rakt in till mitt hjärta och bekräftade mycket av det jag tror på men fick mig även att se saker på ett nytt sätt. Favoritbok.

Busters Öron av Maria Ernestam
En klart annorlunda bok, vet inte riktigt vad jag ska tycka. Men jag kunde inte sluta läsa och det säger väl nåt. Huvudkaraktären gör mig förundrad och jag blir obehagligt berörd andra gånger men jag har tänkt en del på den efteråt och det gör att jag nog får säga att den är läsvärd. Hon har även skrivit "Caipirinha med döden" som är en ovanlig historia.

Igelkottens elegans av Muriel Barbery
En bokcirkelsbok som jag har blandade känslor inför men mest värme. Jag tycker verkligen om berättelsen som växer fram. Kan inte säga så mycket mer om vad det är jag inte tycker om med den för då avslöjar jag för mycket men den är läsvärd.

Sååå.. färdig! Undra om det här lär mig att inte skjuta upp saker?! Kanske lyckas jag bättre nästa månad.

4 kommentarer:

 1. Tycker det är roligt med boksammanfattningar :) Igelkottens elegans har jag också blandade känslor för...hade nog större förhoppningar om den och jag tror att vi inte gillar samma sak med den...utan att säga för mycket ;)

  SvaraRadera
 2. Fantastiska månader :) ses i morgon :) kraaaaaaaaaaaaam Di

  SvaraRadera
 3. Oh, vad jag älskar dina boktips! I vanlig ordning har jag fått en rejäl uppdatering till min att-läsa-lista!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Även om du inte känner kreativiteten i inläggen så älskar jag dem...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen