söndag 12 december 2010

Jag är med gran!

Jag och herr gran har sedan en vecka en mycket nära relation. Vi har till och med stått i duschen samtidigt men han fick duscha kallt och jag varmt. Att han får vara med på bloggen är för att jag tror att delar av min familj vill se den och eftersom vi inte bor på samma ort så visar jag den här. Jag har full förståelse för om övriga bloggläsare slutar läsa nu...

Det är nämligen alldeles första gången jag har en gran men nu har jag unnat mig en och om jag vetat innan hur glad, rofylld och tillfreds jag skulle bli av att titta på min gran så hade jag gjort det här varje december. För även om jag är bortrest över jul så får jag ju njuta av honom flera veckor innan dess.

Jag är ju inte så traditionell och även om jag ska få gå igenom mormors julgransprydnader så har jag i år dekorerat den med saker som jag tycker om. Kanske inte k0pplade till jul men det är ju så härligt att få göra som man vill med sin egen gran. Det här är min:


Det finaste av allt som hänger i granen är den här trekanten. Pedagogiska mamman skickade den till mig när hon hörde att jag skulle ha gran. Jag blev alldeles tårögd. Hon hade inte kunnat ge mig en större skatt. Sedan jag var liten har jag älskat två figurer ur samma serier som alltid fanns i mormor och morfars gran. De är jul för mig. När jag och min mamma (som nu fått dem) för några år sedan pratade om det här en jul visade det sig att hon känner samma sak eftersom hon minns dem från sin barndom. Nu gav hon en till mig.. det var den första som hängdes upp i granen.


För mig är änglahår runt ljusen ett måste, det har alltid mormor och morfar haft och även pedagogiska mamman i de granar vi haft hemma i Dalarna. Så det inköptes i väntan på granen.


För några år sedan fick jag en glittrig hjärtkalender med två komplimanger på varje hjärta (man öppnade paket varannan dag) från en av mina bästa vänner. De symboliserar kärlek, uppskattning, vänskap, omtanke och värme.


Jag gillar annorlunda änglar och denna älskar jag så den fick flytta från sin vanliga plats och in i min gran. Den påminner mig om lekfullhet, saker jag tycker om och min mamma som jag fått den av.Sen så finns det lite polkagriskäppar om någon vill smaka. Goda att äta och söta att titta på.


Av min mamma har jag fått poesiträd av leksandskonstnären Ylva Skarp, det är olika budskap skrivna på olika lappar och som jag bara älskar att titta på. För närvarande hänger de i min gran.


Pedagogiska mammans fantastiska änglar, älvor, väsen finns också i granen. Jag blir så glad när jag ser dem.. jag har tre och de väcker olika känslor i mig.Ett inköpt hjärta som köptes samma dag som granen som jag vill ska påminna mig om hantverk och jul på landet och minnet av när jag köpte min första gran.

Dagens paket i julswappen innehöll dessa fina änglar som passar min gran perfekt. För mig symboliserar de glädje, godhet och i det här fallet generositet och överraskningar eftersom jag inte visste att de fanns i min ägo imorse när jag vaknade.

3 kommentarer:

 1. Vilket underbart inlägg! Så mycket symbolik i det du har hängt upp i Herr gran. Alla borde ha gran tycker jag....jag älskar att tassa upp på morgonen och tända granen och bara sitta där och mysa :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastiskt vacker gran. Så fint att du klätt den med så många minnen och tankar. Hoppas ni får några riktigt fina dagar tillsammans nu, du och herr Gran.

  Kram

  SvaraRadera
 3. men gumman vilken underbar gran och vilka fina fina pynt. fantastiskt.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen