söndag 5 december 2010

Till bloggpiraten..

... stod det minsann på paketet. Vida började skratta och muttrade nåt om hybris. Vaddå hybris? Om man vet att man är bättre än bäst behöver man ju inte hålla på med inbillningslekar... hmpf.

Men jag blev ju väldigt glad, en alldeles egen present! Det är tur att vissa kan förstå min storhet nu när Vida uppenbarligen inte gör det. Det var finaste Matte som nog tyckt att det var dags att jag en lite tydligare form av uppskattning. Å titta vad jag fick...

En virkad liten vän.. jag blev så glad. Den är nästan lika perfekt som jag. Tänk att Matte förstått vikten av att virkning är en sann konst. Det insåg faktiskt Vida också som köpt något annat väldigt fint som hon virkat men det vill hon visa själv en dag. Först tänkte jag strunta i det men så insåg jag vidden av att uppmärksamma virkat fler gånger i bloggen och insåg att det är ju inte en dum idé.

Själv myser jag med min vän men tror ni inte Vida började prata om att jag var smutsig när hon såg den fina bilden på oss. Förstår hon inte att om man är en så tungt grävande reporter som jag är så får man inte vara rädd för att få lite smuts på händerna? Hon har ingen uppskattning för min seriositet. Jag kan ju hålla med henne men vi reportrar har annat att tänka på än att stå i duschen hela dagarna men nu åkte jag i handfatet illa kvickt igen....

Så nu är jag ren igen och ingen lortgris som jag ser ut som på bilden.

Vad händer här hos oss i Svedmyra då? Jo, just nu står en Herr Gran i duschen och det är första gången han är på besök, Vida har till och med rullat ut en röd matta för hans skull och hon pratar så förälskat om honom. Även om han verkar vara en rejäl typ så får vi väl se hur länge han blir kvar här.

I övrigt verkar det som om Vida själv försöker lära sig av sina misstag och hon har börjat skriva noteringar till sig själv. De säger en del om hur det är att bo med henne med tanke på innehållet så för att ni ska få en inblick i hur en stackars bloggpirat har det så får ni här ta del av dem:

Notes to self.. (av Vida)...

.. fuktigt väder och utsläppt hår = jag ser ut som en look alike till full rulle med sven melander..

.. om du lägger spikmattan på golvet nedanför sängen i halvsovande tillstånd vaknar du till väldigt snabbt när du kliver upp på morgonen. .

.. det kan aldrig drickas för mycket julmust, oavsett vad dina vänner säger..

Nu måste jag gå, jag har ju en viktig vän att hänga med...

Tooodilooo från Bloggpiraten

3 kommentarer:

 1. hej piraten, ni passar alldeles förträffligt ihop.. klart en grävande reporter får lov att ha lite skit under naglarna, konstigt vore väl annars! Ha så bra ni båda och hälsa Vida.
  Kram Matte&Vovvas

  SvaraRadera
 2. Man kan ALDRIG dricka för mycket julmust!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin gåva och vilken underbart vacker vän - ta väl hand om henne!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen