onsdag 4 juni 2008

Livet är som en smörgåstårta...

med massor av godsaker hoplagda tycker min vän. Samma vän som överraskar med smörgåstårta och pommac med champagnekork (sån man bara köpte på nyår när man var liten) innan vi tillsammans plockar liljekonvaljerna som pryder myllan i Svedmyraskogen.

Hon har rätt tycker jag och jag hyser stor kärlek både till en smaskig smörgåstårta och till livet. Många gånger handlar det om perspektiv, godsakerna finns där om man letar och lyfter fram dem i ljuset och kompositionen blir helheten som alltid är större än summan av delarna. Men om man väljer visst kan man även finna persiljan som vissnade eller den brödbiten som blivit torr i kanten av tårtan.

Det gäller att välja perspektiv ibland för att kunna se det som är bra. Ibland behöver man även se det som är mindre bra, just din smörgåstårta kanske stundtals har en fyllning som inte passar dig eller som dränerar tårtan. Då är det upp till en själv och fundera över om man vill förändra, förbättra eller låta det vara. Endast du själv kan ta ansvar för livets smörgåstårta inom de områden där du själv kan påverka så jag tänker försöka få till en riktigt smarrig smörgåstårta.. vad väljer du?

2 kommentarer:

  1. men smörgåstårta utan gott sällskap is boring..kram K

    SvaraRadera
  2. Ja det är därför jag väljer sällskap med omsorg, så man kan dela smörgåstårtan...

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen