fredag 6 juni 2008

Kärleken finns överallt!

Jag tror att det är kärlekens år säger min nyförälskade vän och tindrar med ögonen som svar på min fråga om det inte verkar vara förändringens år. Hon har väntat och längtat och sedan hittat någon som får fjärilarna att fladdra i magen och hennes leende att blixtra till så fort hon nämner hans namn.

Jag själv ler en hel kväll när en mycket vacker och personlig bröllopsinbjudan trillar ner på min hallmatta. Den inleds med "Vida, Vi tycker om dig, Kom och dela vår dag!" Då värmer det i hjärtat. Det är fantastiskt att få närvara på ett bröllop, denna kärleksfest då man samlas och tillsammans firar att två fantastiska personer vill dela livet tillsammans.

Idag ler jag återigen av samma anledning trots att jag blivit sjuk och inte kunde gå på en överraskningsfest, en fest där min syster just friade till sin sambo. Jag gläds med dem i hjärtat och tänker att kärleken är förunderlig och magisk.

Så min vän kanske har rätt till viss del. Det kanske är kärlekens år och för mig finns kärleken i så många former och färger. Kärlek för mig är inte enbart kärlek till min pojkvän utan även kärlek till familj och vänner. Kärlek till djur och natur. Kärleken till livet. Kärleken finns verkligen överallt och i alla skepnader och det glädjer mig. Lika glad som när jag en kväll på väg hem efter att ha klättrat i träd finner detta träd på ladugårdsgärdet som bara blommar ett kort tag och för första gången inser jag att det är tudelat och sammanväxt på samma gång. Precis som kärleken kan vara...

7 kommentarer:

 1. Ja, men det är verkligen kärlekens år. Det är så många just som inte bara drabbas av kärlek utan växer in i kärleken, tar modiga kärlekssteg och vågar en hej massa vilda coola andra saker. Det är bröllop, blixtförälskelser, frierier och fantastiska goda vänner precis överallt.

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot att höra om all kärlek som du ser under detta kärlekens år!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken fin blogg :-) Jag grävde upp dig hos "lev som en same"

  Du har en blogg i min stil :-)

  SvaraRadera
 4. Tack vindens melodi och välkommen :) Sådana ord värmer i hjärtat!

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du också gillar affirmationer,,, det funkar ju faktiskt :-)

  Och vilket härligt träd,,, du verkar ha en fin natur också att vistas i :-)

  SvaraRadera
 6. Mmm, det är viktigt med vackra platser och Stockholm har gott av dem trots att det är en Storstad. Man måste hitta sina andningshål helt enkelt.. Viktigt för själen!

  SvaraRadera
 7. fint skrivet! verkligen jättefint! a like kärleken!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen