söndag 8 juni 2008

Everything is magicEverything is made out of magic står det på denna vackra sten som en väldigt god vän hittade under sin resa i Amerikat (jag har hennes tillåtelse att publicera bilden). En sådan sten vill jag ha i min trädgård den där dagen när jag flyttat in i mitt pippihus med torn på som jag drömmer om. I tornet ska jag ha ett rum med bänkar och kuddar där man kan sitta och läsa och titta på stjärnorna och påminnas om att livet i sin enkelhet är magiskt.

Magi kommer från det persiska ordet som betyder "lysa upp" (enligt Laura Bushnell som skrivit boken Livets Magi som jag tycker mycket om). För mig innebär magi att se eller uppleva det där lilla extra som gör att livet eller vardagen glimmar till. Sammanträffanden som man förundras över eller små mirakel som stannar kvar. Men även så enkla saker som när solen träffar träden på ett magiskt vis och man förundras över naturens skönhet.

Men även vänskap kan kännas magisk och speciell. Jag har flera vänner där en rad upprepade sammanträffande lett till att vi funnit varandra. Så är det med min vän som fotade denna vackra sten... men så är hon ju också en magisk vän på flera plan.

Dagens vardagsmagi kom som en liten humla som helt klart hälsade på mig och kallade på min uppmärksamhet under en avkopplande picknick i solens sken. För ett tag sedan fick jag en bok av en vän med förklaringar på vad olika djur symboliserar. Under humlan står följande rader:
Trotsa förutfattade meningar. Du har bara fördelar så använd dig av dem. Din gåva är att allt är möjligt.
Påminnelsen om att allt är möjligt och att man inte ska begränsa sig utan ha tillit är något jag tror på men behövde nog en påminnelse idag. Så jag sänder en tanke av tacksamhet till humlan och vandrar vidare på livets spännande stig.

Lev väl alla medmänniskor och ta ett djupt andetag innan ni möter dagen, kvällen eller natten och glöm inte att fånga vardagsmagin i livet.

3 kommentarer:

 1. Åh,,,, så fint :-) Jag drömmer också om ett sån´t där eget litet hus, där man kan finna ro och sig själv. Igår var jag på en "kurs" och då var vi ute i en liten liten stuga vid vattnet, som var så fin och det gav så mycket att bara sitta där och bara vara :-) Jag sa då att "jag vill också ha en så´n här stuga" :-)) Typ ett pippi hus eller liknade,,, torn hade ju varit optimalt :-)

  Jag mediterar inte så ofta heller som jag borde, men har kommit igång nu igen på ny kula,,, och det ÄR verkligen bra :-)

  Ha de gott.

  SvaraRadera
 2. liv, nu har jag startat en blogg inspirerad av bland annat din! :)

  är i england i sommar och gör yoga och läser några engelskakurser på distans. vad ljuvligt det är med sommar. kram!

  SvaraRadera
 3. Vindens melodi: Keep on dreaming cause dreams come true!

  Ylva: Åh vad glad jag blir. Hoppas du får en fantastisk sommar.. har alltid velat lära mig yoga (qi gong är det som jag har använt) så du kanske får lära mig en dag.. Ser fram emot att läsa din blogg!!

  Kramar till er båda

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen