fredag 25 juli 2008

Stockholm klär sig i regnbågsskrud..

... och välkomnar Europride festivalen som börjar idag och pågår i 10 dagar. Jag visste att det var Pride-festival i stan men hade missat att det till och med är Europride. Jag har aldrig besökt festivalen, det är alltid något som kommit emellan.. vi får se om jag lyckas bättre i år.

Det glädjer mig att jag lever i ett århundrade där Stockholm har klätt om och blivit regnbågsfärgat med regnbågsflaggor som vajar i vinden tillsammans med Europride 08 flaggor på stadens officiella flaggstänger. Men gladast blev jag när jag såg att de lokala innerstadsbussarna hade små regnbågsflaggor där annars svenska flaggan brukar sitta på högtidsdagar. Även om detta inte innebär att alla har en tolerant inställning till bi- och homosexualitet så visar det i alla fall att det officiella ställningstagandet är att det är accepterat.

Jag tror på tolerans, öppenhet och acceptans. Jag har svårt för trångsynthet, fördomar och att man fördömer andras sätt att leva så länge de inte skadar någon annan.

Och när festivalen är över så kanske man rear ut regnbågarna.. åtminstone om man får tro den här skylten från signspotting. Jag skulle gärna ha en regnbåge med en liten skatt väntande vid dess slut..


6 kommentarer:

 1. Åhh...låter härligt att vara i vår vackra huvudstad denna Pridehelg.
  Jag håller fullständigt med dig....finns inget som skrämmer så mycket som fördomar och trångsynthet
  Ha en fortsatt trevlig helg
  Kramisar
  Emma

  SvaraRadera
 2. Härligt att du gillade kortet.=)
  Jag har inte kollat pengarna ännu men de har säkert kommit in.
  Ha en skön lördag min vän!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig fattat varför en viss sexuell läggning är mer accepterad än en annan. Vi är ju alla olika i andra sätt så varför inte sexuellt?

  Nä, låt folk vara som de är, tycker jag. Homo, bi eller vanlig. Det stör mig inte ett skvatt. Inte heller tycker jag att man måste kliva ut ur någon garderob. Den sexuella läggningen är väl vars och ens privata del.

  Har aldrig varit på denna festival, bara sett på tv om den. Skulle gärna ha varit där.

  SvaraRadera
 4. Hallå där Liv och tack för dina fina ord! Jaa just, pride.festivalen, ja...det var bra att dy påminde mig..vi ska nämligen till Sthm på mån..Gröna Lund då, visserligen..men då är man beredd på att det är extra mkt folk då....

  Boken jag nämnde heter DEN TUSENDE GÅNGEN....den är skriven av Olson, Ulrika , Lytsy, Anna och den finns att best på olika bokhandlar iaf på nätet..bara att googla på den....

  Hoppas du haft en bra helg i värmen! Och håller med dig, det är såå kul att Annelie också startat en blogg!

  Kraam Linda

  SvaraRadera
 5. Öppna sinnen är mycket bättre än trånga sådana. Tänk så mycket lärdom man skulle missa om man skärmar av sig.

  Regnbåge skulle jag gärna köpa. Tänk vad mysigt att ha sin egen regnbåge i trädgården, gärna med guldkrukan i slutet...

  SvaraRadera
 6. Stor kram till er alla er som har så öppna sinnen det glädjer verkligen mig!

  Hoppas ni snart belönas med varsin färgsprakande regnbåge och en glittrande skatt med allt det ni önskar vid dess slut!

  Vida

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen