onsdag 30 juli 2008

Sov så gott!

Efter ännu en skön dag i vår lilla by ska jag snart krypa till kojs.. men jag är inte ensam utan mina två tigrar, 3 böcker och min tacksamhetsdagbok får följa med. Det blir lätt att skriva i den för det har varit en härlig dag.

Efter en frukost bland annat kryddade med nyplockade hallon så tar jag en simtur i tjärnen nedanför min familjs hus. Det är rofyllt att simma och blicka ut över åkrar, ängar, röda hus (vad trodde ni? jag är ju i Dalarna), näckrosor, träd och den lilla stranden. Simmandes på rygg så hör jag mina egna hjärtslag och blickar upp på den klarblå himlen och känner att livet är underbart.

När jag kliver upp efter simturen kommer min underbara syster gående längs med grusvägen. Hon är hemma enbart några timmar innan hon åker vidare till Urkultsfestivalen på nya äventyr. Vi dricker thé, samtalar och äter en härlig sommarlunch i sommarhettan. Syster virvlar sedan vidare på nya äventyr och möten medan jag och mamma upptäcker skön musik från "Abalone Dots" på morfars rekommendation.

Dagen fortsätter i stilla mak. Middag med härlig sallad från trädgård och växthus. Läsning som sätter tankarna på prov och ger mig tillit. Meditation i stillhet och gos med tigrarna alltjämt till byns ljud som till viss del är olika stadens. Ett underbart program på tv om platser "där ingen skulle tro att någon skulle bo" som väcker tankar och glädje över människor som vågar följa sitt hjärtas väg och göra annorlunda val. Till sist en kall öl i skymningen innan jag kryper till sängs.

Kan inte låta bli att visa vår vackra skåpsäng som varit en del av mitt hem sedan lång tid tillbaka och som familjen tog med sig när de flyttade från huset jag är uppvuxen i till det där de bor nu. Den är från en prästgård i Luletrakten (kan vara Gäddvik) och min morfar köpte in den för dess skönhet. Nu står den i vår gammelstuga på gården där min syster sover gott under sommarnätter men inte denna då hon sover i tält under festivalhimmel.

Oavsett var ni andra sover så önskar jag er en god natts sömn med vackra rofyllda drömmar.

Sov så gott!

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig skåpsäng!

  Godnatt och sov gott!

  SvaraRadera
 2. sov så gott med ro i själen! kram K

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert skåp.... Helt underbart...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Liv...vilket underbart gammalt sängskåp...vilken skatt ni har...verkligen orginellt!

  Låter som att du har en underbar vistelse "hemma"...måste kännas skönt att "komma hem" emellanåt!

  Synd på vädret nu då, då en annan blev ledig..men, men...blir desto mer gjort INNE då ist...

  Trevlig helg på dig//kram Linda

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen