tisdag 1 juli 2008

Funderingar i skymningen...

... vid dagens slut.

Just nu är det så många tankar som snurrar de mesta handlar om vart jag kommer att hamna i framtiden och om mina drömmer kommer att slå in. Ibland känns det som om man kommit långt på livsstigen när det gäller mognad och erfarenheter men så snubblar man på en sten och får skrubbsår på knäna. Men det är ju bara att resa sig igen och gå vidare. Jag antar att det är en del av att vara människa, man tvivlar ibland och oroar sig.. Jag försöker påminna mig om ett tryck jag såg på en t-shirt i Singapore : To worry is to misuse the imagination. Klokt tänkt!

Bortsett från en intensiv start på dagen (med en busstrejk som fick ändra färdrutten) och en härlig långpromenad först längs med Årstaviken och sedan från Gullmarsplan och hem så har dagen varit lugn. Jag har funderat, vilat, badat och läst om livets magi (verkligen bra bok) men även stundtals varit väldigt självkritisk. Varför gör man så mot sig själv? Tänker massa trista tankar och känner sig osäker.. nåja, det är bara att plåstra om knäna, tänka nya tankar och resa sig och gå vidare.. jag kanske behövde påminnas om att jag inte alltid kommit så långt som jag tror (även om jag är så mycket långt längre än vad jag varit). Har uppenbart en del arbete kvar i vissa situationer. Märker även att jag fortfarande behöver återhämtning och vila trots att jag haft semester och nu även är officiellt arbetssökande sedan igår. Det är tröttsamt att göra förändringar även om de är i rätt riktning.

Men jag har inte bara suttit med den mentala offerkoftan uppdragen till öronen utan jag har också boostat mig med nya tankar och lyssnat på andras livserfarenheter via fantastiska Sommar i P1. Först lyssnade jag på dagens sommarpratare Amelia Adamo men även på Maj-Briht Bergström-Walan och Björn Ranelid. Vad jag beundrar deras mod när de berättar om saker som smärtat mycket i det förflutna men även om vad de tycker är viktigt i livet. Inspirerande och motiverande. Vad vore sommaren utan sommarpratarna?

Imorgon ska jag starta dagen med en meditation, positiva tankar och visualisera det jag vill ska hända. Eller som vi säger i vår familj innan vi går till sängs (och som jag absolut inte skulle säga när jag blev vuxen, men ack så fel jag hade): Nåja, det är en dag imorgon också.

Ny dag, nya tankar och nya äventyr. Kanske roliga äventyr, kanske inte men i alla fall äventyr.

Sov så gott!

2 kommentarer:

 1. tipsar lite för att sprida våra bloggar :) gå in på länken nedan och kolla :)
  kram kram

  http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=carrroline

  SvaraRadera
 2. Ska spana in den länken lite mer.. fattar inte riktigt hur det fungerar men tack för tipset!

  Kram till dig!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen