fredag 9 januari 2009

Allting är vitt, vitt, vitt..

.. heter en skrivövning som jag hittade hos skrivpuff. Instruktionen är att skriva 150 ord om 5 vita ting. Jag har tolkat ting på mitt eget lilla vis men det här är texten som jag skrev.

Snöflingorna dalar över den vintervita nejden Jag knyter min halsduk och blickar ut över det vita vinterlandskapet. Snön knarrar under fötterna på mig och jag gläds över vintern. Den vita vinterrosen med sina gröna blad sticker upp ur snön och påminner mig om växtkraften som vi alla bär inom oss och att ingenting är omöjligt. Jag lyfter mina hemstickade vita vantar mot skyn och fångar en stor snöflinga och undrar om det är som de säger att ingen snöflinga är den andra lik. Kan det verkligen vara så och vem har kontrollerat det? En utlovad kopp varm choklad med vispgrädde lockar mig hem igen men först är det dags att göra en snöängel med vita stora vingar som påminner mig om att vi alla är änglar på jorden om vi själva vill. Livet är förunderligt och märkligt men underbart tänker jag och tar en till klunk av den varma chokladen.

5 kommentarer:

 1. vilket underbart inlägg :) varm var ordet..sa bill...Varma kramar sa bull!
  ha en underbar fredag!

  SvaraRadera
 2. kul skrivarövning....undrar om jag också ska testa *ler*
  Det är alltid en fröjd att läsa dina rader änglavän där :)
  Ha en finfin fredag
  Kramar
  Emma

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig text du fått ihop.
  Min snö har försvunnit så nu är det slut med snöänglar under stjärnorna. Nu får det bli gungan istället.

  SvaraRadera
 4. Vitt och fint som vit bomull runt hjärtat :-) Kramar...

  SvaraRadera
 5. Åh vad fint,,,, och härlig bild. Jag läste att Emma också hade gjort snöänglar idag :-) Jag måste nog också göra en i helgen och lägga ut på bloggen,,, :-)) Det var längesedan nu :-))

  Kramen

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen