onsdag 7 januari 2009

Snön, stjärnorna och månen lyser upp min väg..

.. då jag är på väg hem efter en skön onsdag. Kylan har svept in över Stockholm och jag har svept in mig i lång halsdukar och min varma vätteluva men myser över att vintern är här.

Idag har jag träffat min själssyster för den årliga avstämningen som blivit något fördröjd då hon varit bortrest över nyår. De senaste 4 åren har vi setts på nyårsdagen för att stämma av hur året har varit och vad vi vill ta med oss in i det nya året. Mina ledord blir möjligheter och nyfikenhet. Hennes blir glädje. Vårt samtal startar över en kopp the i Gamla stan och fortsätter längs vattnet då vi promenerar och virvlar vidare under den sent intagna lunchen på Nationalmuseet. En mycket uppskattad tradition av oss båda.

Vi skiljs åt och hon åker hem och jag beger mig till kreativ insikts butik för att handla för examenspengarna jag fick av världens underbaraste mormor och morfar. Symbolik ligger mig varmt om hjärtat och det kommer även halsbandet med berlocker i form av affirmationer att göra. Affirmationer hjälper, stöttar, stärker, peppar och påminner och nu kan jag bära dem med mig. Sen köpte jag en bunt kort som ska ingå i det coachkit jag håller på att bygga upp. Som jag berättat tidigare så älskar jag kreativ insikts produkter så valet var lätt när jag började samla på vykort och kort som jag ska använda som verktyg i mitt kit.

Med min lilla "påse med kärlek" som det så vackert står på utsidan av papperspåsen åker jag in till stan och sätter mig på mysiga Vetekatten för att läsa deckare och invänta mitt avslutande möte med den mentorcoach jag haft under kursen. Hon är fantastisk på så många vis och jag skulle inte vara där jag är om det inte vore för henne, hon har hjälpt, stöttat, peppat och funnits där. Det är en av de saker som verkligen har varit fantastiska med coachkursen att man har 10 sessioner med en mentorcoach under tiden. En vacker dag kanske det är jag som är mentorcoach åt någon som startat sin coachkarriär.

Med tacksamhet i hjärtat och möjligheterna om jag ser dem så vandrar jag vidare på livets stig för att möta nya äventyr i livet.


10 kommentarer:

 1. vad mysigt det låter! Värme, kärlek, vänskap!
  varmaste kramar

  SvaraRadera
 2. Sjysst med en dag på stan! Såna dagar hade jag också tidigare, i våras tror jag. Nu blir jag för trött av allt folk och intryck, men kanske ska jag försöka igen nu när jag åker tillbaka till Umeå. Hade varit skönt att hänga på fik igen. Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är så otroligt spännande och utvecklande med coaching. Hur går ett sån´t coachmöte till? Jag har ju bara haft ett par stycken. Kan vara kul att jämföra med "proffsen"...

  SvaraRadera
 4. Åh,,,,sån där halsband från kreativ insikt har jag med ;-)

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Allt kreativt tänk är bra, och alla steg som bär framåt är viktiga att gå!
  Å att få lite sådan input på Vetekatten... detta underbart charmiga fik... det måste bara ge den goda kryddan till det viktiga och kreativa!

  Varm kram...

  SvaraRadera
 6. Härligt sätt att börja ett nytt år med en avstämning med en själssyster :)...och vilken fantastisk samling Kreativ Insikts-saker att njuta av...mmm....jag har ju också en del av deras saker...vilket kanske itne var helt oväntat dock
  Kramar till dig sötis
  Emma

  SvaraRadera
 7. Vilken fin tradition att börja året på. och vackert halsband.
  Jag tror att du skulle bli en superbra mentor coach
  kram

  SvaraRadera
 8. Åh Vetekatten som är så mysigt! Vilket vackert halsband du har köpt dig som gåva. Det är vackert både att se på och som den symbol du väljer att gröa det till. Kramar...

  SvaraRadera
 9. Åh vilket bra inlägg! Mysigt det låter!

  SvaraRadera
 10. Du är verkligen härligt närvarande i livet. Jag kan inte förstå att du har varit så nere i bottnen och du ger mig hopp. En dag står jag också på kullen och är härligt närvarande i mitt liv. Till dess sitter jag i min uppförsbacke. Vissa dagar kommer jag att njuta av blommorna och andra dagar reta mig på flugorna.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen