tisdag 6 januari 2009

Jag bläddrar i min kreativa bok...

... och förundras hur mycket man skulle kunna berätta om mig bara genom att läsa den.

Där samlas anteckningar från föreläsningar med Klas Hallberg, beskrivningen av the Secret på Oprah vilket gjorde mig andlös och mina repetitionsanteckningar från kursen i Silvametoden. Det finns listor som jag skrivit över vilka saker jag mår bra av och även saker jag kan använda som humörvändare (konstigt ord på svenska, det engelska är moodturner).

Man hittar visionboards i form av collage och uppskrivna målsättningar över hur jag vill att mitt liv ska vara. Det finns citat som jag tycker om och övningar från olika böcker. Det finns bilder jag tycker om och som bokmärke använder jag en vackert skriven affirmation av Louise l Hay som min stöttande vän nedtecknat till mig. Man hittar även en bön från The secrets nyhetsbrev som gick rakt in i hjärtat på mig och som jag använder då och då.

Det finns en lång lista över vad mina vänner och familj tycker är goda egenskaper hos mig (en övning i att fråga dem vad de tyckte om hos mig som nedtecknades och blev till denna lista). En bild på Ganesha som jag fått av min tyska vän Katrin (som jag lärde känna i Laos) och som påminner mig om henne, hennes vänskap och det Ganesha står för. Det finns inklistrade tackmail från personer jag berört på mitt förra jobb. Man ska ta med sig de snälla ord man får på livets väg tycker jag.

Favoritdikter och anteckningar från coachkursen och feedback finns där, vilken skatt jag har skapat egentligen. Man skymtar glada dagar och mindre glada dagar bakom det jag nedtecknat. Vardagliga tankar och stora tankar och affirmationer och självpepp samlas i en salig röra. Dessutom ett utprintat utdrag från Facebook med olika bilder över mina Moods i bilder.

Vad klok hon var min vän när hon gav mig denna bok för små ord och stora kloka tankar. Jag fyllde den med så mycket mer och har nog inte insett vilken hjälp på vägen det varit. Sen är ju jag en skrivande person på många vis för utöver denna så har jag ju min idébok, en reflektionsbok från coachkursen och sen min tacksamhetsdagbok.

Hur ska detta sluta.. jag inser att jag är:
- en anteckningsboksnörd
- sommarpratarnörd
- kattmamma
- ordspråksnörd
- fröken papphammar
... och allt detta i en salig röra.

Hur gör ni? Var samlar ni er inspiration och era små ord och stora tankar?

13 kommentarer:

 1. Fina Vida1

  Jag tackar för din blogg! Den, du och vackra bilder gör mig väldigt glad! jag känner mycket igen mig i dina tankar och till delar sätt att vara. Med kärleken till livet och mångfalden. Den introvert-extroverta personligheten...hemkänslan inombords...Mina intryck skriver jag i små böcker som ligger här och var, i väskan, på nattuksbordet, köksbänken, bilen, jobbet. Överallt finns små bevis på var jag varit och vad jag tänkt just då. Vackert att du bidragit med pengar till Antonia & Gabrielle och resten av våra små, tack! Visste du att det är jag som är mamman med guldsvärdet :)

  100 kramar Johanna/Johbur

  SvaraRadera
 2. Det blir i stort sett bloggen som är samlingspunkten för mig. Inte bara vad jag själv skriver. Även länkarna till favoritbloggar, kommentarer och allt "pynt" runtomkring blir en pepp-bok.
  Som sagt förut: har alltid försökt skriva dagbok men aldrig lyckats mer än kanske två veckor i sträck. Nu är jag uppe i fem månader och det blir bara roligare och roligare.

  SvaraRadera
 3. Kreativa böcker måste vara som balsam för den kreativa människan och kanske för alla andra också.Allt blir liksom mer påtagligt och lättöverskådligt då och sen behöver man ju påminnas ivardagen ibland också vetja :)
  Kloka fina du
  kram'kram
  Emma

  SvaraRadera
 4. Ett så fint inlägg:)
  Jag samlar inspiration från alla tankar och nyfunderingar jag får genom alla olika inputs i livet, vardagen.
  Genom att läsa, lyssna och se.
  Ungefär:)
  Skulle tro att det är som du.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 5. Jag har flera "inspirationsböcker" som jag dekorerat själv på utsidan, med spiralrygg, i A4storlek.

  I dem skriver jag, ritar, klistrar in... allt mellan himmel och jord som jag tycker är bra. Där skriver jag glatt och ledset... och hämtar idéer och inspiration.

  Eller bara kollar hur det varit i mitt liv. Och fascineras över hur jag skrivit... att jag kan skriva som jag gör. Inte allt hamnar i bloggen... nej då.

  SvaraRadera
 6. Jag har samlat mest i huvudet.
  Har bestämt mig för att skaffa en kreativ bok men projektet innan dess är att jag vill fylla min trädgård med ordspråk. Lite här och var ska ett ordspråk dyka upp när man blickar igenom trädgården. Praktiskt har jag inte löst min idé än men det kommer nog snart.

  SvaraRadera
 7. Boken "The Secret" har jag... nu är den framtagen igen.

  Här ska påminnas och repeteras :)

  SvaraRadera
 8. vilken guldgruva till inlägg liv! SUPERinspirerande!

  SvaraRadera
 9. Det mesta har jag samlat inom mig, men några klippböcker finns det och så datorn förstås med alla miljarder bilder som jag tagit.

  SvaraRadera
 10. jag har inventerat och kommit fram till att jag sprider min inspiration, bara den kommer i pränt. jag har iallafall fem dagböcker i rullning (en kalender som jag summerar dagen i, två allmänna och två temadagböcker: en för england och en för bolivia). jag har böcker för projektidéer, för artikelidéer, jag har mappar med urklipp att följa upp genom måla eller skriva. jag har dagbok på datorn och ritblock där jag kladdat ner tankarna en dag så då fortsätter jag nästa gång jag har just det ritblocket i närheten.. så har jag tre små böcker som ryms i fickan som jag kan ta med mig på äventyr (och vardag) om jag vill. en planeringskalender. en låda med saker att vidareutveckla - klistra in någonstans, skicka till någon, använda på något sätt. också bloggen. så mycket det blev! jag brukar tänka att jag ska samla allt på ett ställe, men jag verkar inte funka så. :)

  SvaraRadera
 11. Men så roligt med en sån bok!!!

  Jag är väldigt dålig på att skriva ned i böcker, jag har nog det mesta bara i mitt huvud och det resulterar i att allt bara blir rörigt. ;)

  Stor kram
  M I N DI

  SvaraRadera
 12. Hej Liv! Det finns en utmaning till dig inne hos det gula paraplyet. Hoppas du vill anta den! :) Kram Svante

  SvaraRadera
 13. vad mycket klokt du skriver!

  Jag gör som dig, skriver ner och samlar i skrivböcker. Det är ingen ordinär dagbok, utan helst vill jag ha en olinjerad skrivbok med fin utsida. Jag är beroende av att klippa, klistra, rita, skriva och samla allt i en enda salig röra i min tankebok. Jag har en brevid sängen, den skriver jag i stort sett i dagligen. Någon liten grej som hänt, nåt jag tänkt, nåt jag reflekterat över eller något jag vill minnas. Men sen har jag en jobb skrivbok och några till ;) Skrivnördiga Eva...

  KRAMAR från Eva

  ps jag lånade nyss The Secret, den gav mej massor! Det blev 10 handskrivna reflektioner kring den :)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen