torsdag 8 januari 2009

Över en äppelpaj föddes..

... en magisk vänskap mellan två älvlika vänner.

I två år bodde de vägg i vägg men förstod inte att det inte var meningen att de skulle dricka sitt thé i ensamhet om kvällarna och blicka ut över luftballongerna som flög över deras hus. Men då en cykelförrådsnyckel behövde lånas så insåg båda snabbt att bakom grannens dörr fanns det en vänskapsskatt. Sedan den dagen så har många skratt klingat över Göteborg, Skåne, Stockholm och Skottland för när de umgås så ligger skrattet nära och de studsar fram längs med livets stig. Vänskapen som föddes på Lars Kaggsgatan där yogi-the, friends och livets underfundigheter spisades betyder oerhört mycket för mig.

Nu är vi inne på vårt 11:e år som vänner och när vi sitter där på toppen av Ben Nevis är det vänskapen som vi firar men just idag så vill jag fira dig på din födelsedag (och för en gångs skull så glömmer jag inte din födelsedag men förlåt för alla de gånger jag gjort just det). I år så blev det Lady Thirty som fick illustrera dig min vackra vän där du studsar fram längs livets stig med fjärilar i ditt spår och din underbara själshund vid din sida.

Universum vore helt enkelt inte detsamma utan dig. Du har så många strängar på din lyra och alla de vackra fotografier, minnen, klipphällar, picknickar, kloka tankar som du skänkt mig tackar jag dig för. Alla dina härliga talanger inspirerar, imponerar och influerar mig. Tack för att du är min vän och tack för att du är just du. Ser fram emot nästa gång vi ses och kan dricka yogithe, chilla och bara ha det gott tillsammans. Det enda råd jag har tills dess min vän är: Don't get stranded och stoppa inte köttbullarna i näsan.

Kunde inte bestämma mig för vilken sång jag skulle spela för dig på din stora dag så det fick bli båda. Den ena hittade jag inte i sån bra kvalitét men eftersom den alltid kommer att förknippas med dig så kunde jag inte låta bli att ta just den.

Varm kram till dig just dig på din födelsedag, hoppas du har en särdeles gnistrande dag. Du finns ofta i mina tankar och alltid i mitt hjärta och glöm inte att vägen till en vän är aldrig lång.
6 kommentarer:

 1. Vänskap är något stort, bland det största som finns. Riktig vänskap består, år efter år och man finns där för varandra. Ibland tänker jag att jag skulle vilja leva ihop med mina vänner...

  SvaraRadera
 2. Stora vackra ord till en betydelsefull vän i livet. Berörande :)

  SvaraRadera
 3. Härligt med sådan vänskap!:)
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 4. vad fint du skriver om eran vänskap!
  vad härligt!

  kramelikram och ha det underbarast

  SvaraRadera
 5. Nu har jag skrivit min del av storyn :-) Hon fick heta Jenni ;-) Det tyckte jag var en bra ide´du kom på :-)

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig glad bild till din vän. :)

  Kram
  M I N D I
  =^..^=

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen