torsdag 1 januari 2009

2009

Det nya året breder skimrande ut sig över min livsväg som har nått ännu ett krön. Vad som kommer härnäst vet jag inte. 2008 var ett minnesvärt och innehållsrikt år på flera sätt men det visste jag ju inte för ett år sedan. Några som inledde året 2008 fick aldrig avsluta det och vända blad vilket gör mig ledsen. Samtidigt glädjs jag åt de som inledde sitt liv 2008.

Mitt löfte till mig själv under året är att bli bättre på att inte skjuta upp saker utan ta tag i dem direkt eller planera in när det ska göras och sen följa det. Ett mönster jag behöver bryta och som skulle få mig att må bättre. Lägga ner energin direkt istället för att det går åt energi åt att tänka på att man ska göra det. Det skulle förändra mycket.

Min närvaro på min livsstig är viktig för att om jag oroar mig för det som kommer eller hela tiden blickar tillbaka på vart jag har varit så kan jag snubbla på en sten, missa den vackra blomman vid vägkanten eller att ta vara på de möten som sker längs med stigen. Reflektion är viktigt men det sker då jag vilar på en sten vid kanten. Det är ju viktigt att när man vandrar fortfarande känner sin kontakt med marken på sin livsstig men även så att man kan lyfta blicken och titta på himlen för där bor drömmarna.

7 kommentarer:

 1. Hej Liv!
  Tusen tack än en gång för dina kloka ord. Jag har inte varit världens bästa på att kommentera i det sista men jag smyger runt och läser ska du veta.

  Hoppas att det nya året för med sig en STOR klassfest med mycket glada (och kanske pinsamma) minnen.

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 2. Vilka fina ord!!!
  Hoppas du får ett underbart 2009!!
  Många kramar från Surya

  SvaraRadera
 3. Det var kloka och själanyttiga löften till dig själv. Må 2009 bli helt fantastiskt....(pssst, jag tror det faktiskt) :)
  Ha en fin fredag
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 4. Gott nytt år på dig Liv!!
  Och som svar till Anneli kan jag säga att det ska vi ordna!! Festen alltså!!

  Ha en bra fortsättning!!
  Kram kram
  Anki

  SvaraRadera
 5. Hoppas du får ett underbart 2009!

  SvaraRadera
 6. God fortsättning på det nya året!

  Och jag hoppas att det blir magiskt för oss alla och att alla önskningar slår in!

  SvaraRadera
 7. Sant och så klokt!
  Önskar dig en fortsatt fin start på 2009.

  KRAM från Eva

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen