lördag 21 mars 2009

Hemmagjord citronlemonad..

.. är min nya favoritdryck. Den inleder min dag innan skärmflygaren flyger ut på nya äventyr och jag tar en härlig Stockholmspromenad innan jag kommer hem.

Gärdet, Östermalm, Centrum, Gamla stan och Söder ligger i min väg, sommarpratare sprider tankar i mina öron där jag vandrar genom stan. Stockholm är förunderligt vackert. Min blommiga alldeles nya Orkan Lia klänning svänger runt mina ben och jag känner mig glad.

Det var en härlig start på dagen och jag tänkte att resten skulle bli likadan. Just nu känns det dock som om jag druckit osockrad citronlemonad utan socker. Jag är nämligen lite suris och tycker ruggigt synd om mig själv så ni ska alla vara glada att ni inte är i närheten. Jag har nämligen fått feber.. IDAG av alla dagar, när min kompis som bor i London är här och vi skulle lyssna på hennes kompis band som spelar på Debaser och festat ihop tillsammans med hennes vänner. Hur ofta står man på gästlistan på Debaser?

Ja nu får jag sluta ynkla (ett ord jag just hittade på) mig och kolla in tv-tablån. Ni får titta på lite bilder istället (ni ska vara glada att ni slipper titta på suris-Vida) för jag har fått en begäran att visa lite mer av mina skräddarsydda prenumerationsplagg från Orkan Lia. Så nu tänkte jag göra det med lite halshuggna bilder som inte är i kronologisk ordning utan i en salig blandning för att visa upp några av de plagg som finns i min garderob.

Första plagget är en kjol som kändes kort till en början men som jag känner mig helt hemma i numera. Den observante skymtar mitt prickiga paraply och Gamla stan i bakgrunden.



Nästa plagg är en omlottkjol som passade väl i färgerna under en höstpromenad längs med Årstaviken med allra käraste syster.



Min blommiga kjol som jag tycker mycket om.


En stuvbit 60-talstyg som pedagogiska mamman gav mig och jag gav Orkan Lia fria händer vilket resulterade i denna favoritklänning.


En sommardag i mitt paradis utanför Luleå så förevigades min skjortklänning med den fina fjärilsfickan. Jag älskar fjärilar så den detaljen är en favorit.




Här är mitt allra första plagg från Orkan Lia och det är en klar favorit som jag ofta använder. Bilden gör den inte rättvisa men jag tycker verkligen om den.

Ett annat plagg är min tunika/klänning med en stor ficka som detalj.


En höjdrädd Vida uppflugen på skärmflygarns tak med Stockholm nedanför sina fötter. Den här skjortklänningen bar jag när min vän K berättade att hon bar ett mirakel inom sig nämligen pojken med stjärnögonen som har en stor plats i mitt hjärta.


Jag dansar med min älvlika väns hund Esther i min blus med fågelmönster på (man ser tyvärr inte det så bra på bilden). Jeansen blev senare en av de där jeanskjolarna jag sydde.



En 0mlottklänning där en av mina vänner minns att hon hade det tyget i ett påslakan när hon växte upp. Mig påminner den om en härlig promenad med skärmflygaren.

Sist i denna billdkavalkad är min prickiga kjol som passar utmärkt för Lindy Hopens svängar.


Klänningen jag fick här i veckan kommer att bli en favorit, men den får ni se nån annan gång. Men en sak är säker, Orkan Lias plagg passar alla mina olika stilar och humör. Det finns några plagg som inte är fotade så jag kanske återkommer med fler bilder nån gång i framtiden.

14 kommentarer:

  1. Vilka otroliga plagg! Botar de inte feber så botar de i alla fall en och annan ledse mungipa;.)

    Hoppas att du mår bättre snart så du kan hoppa runt i lindyhopp kjolen, svänga de lurviga inne på heta klubbar och sippa mummiga drinkar på heta uteställen!:.))

    SvaraRadera
  2. åh vilka fina orkan lia - plagg du har :)
    känns verkligen som du!

    kramelikram vännen

    SvaraRadera
  3. Oj va fint. Personligt, annorlunda och otroligt snygga plagg som jag är helt övertygad passar alldeles utmärkt till din personlighet. Härligt att man kan få dom precis måttanpassade. Blev också väldigt förtjust i de snygga näbbskorna du hade till den blommiga omlottkjolen.
    kramisar
    Emma

    SvaraRadera
  4. VIlka härliga kläder! Jag som alltid varit byxkvinna har börjat använda kjol och längtar efter en och annan klänning.

    I och med att jag fick lov att släppa att stressa, vara logisk och praktisk så kom detta behov av kvinnlighet. Inte så illa.

    SvaraRadera
  5. Först och främst..... KRYA PÅ DIG!!! Hoppas att du snart blir pigg och alert igen!!!

    Sen... åh vilka alldeles super snygga och mysiga kläder. :) Så roligt att se dem. :) Mysiga bilder!!!!

    Bamse kram
    M I N D I

    SvaraRadera
  6. Underbara kläder verkligen! De ser så personliga ut och ser verkligen ut att passa dig jättefint! Stackare med feber också - krya på dig!

    SvaraRadera
  7. Krya på dig vännen!
    En stor balja te och några feelgoodfilmer är en del av receptet.

    Läckra kläder som är skapade till enbart dig. Vilken kick bara det måste vara.

    Tårtan är skapad till svärfar som är totalt kvinnotokig. De sju år som han har varit singel har kvinnorna passerat snabbare än X2000 i hans liv. Jag tyckte därför att det var passande med en raffig tårta.

    SvaraRadera
  8. Kray på dig! Jättefina kläder, mycket personliga och lite "gammaldags" det gillar jag och kanske vågar en vacker dag...

    SvaraRadera
  9. Citronlemonad låter smaskens:) Och vilka vackra plagg!:)
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  10. åh vad vackert!! många många favoriter. den sista prickiga har ett sånt himla fint slag, den ser så skön ut.
    kram

    SvaraRadera
  11. Hjälp, jag känner mig höjdrädd bara av att kolla på bilden när du står på taket.

    Hoppas att det trotts allt blev en trevlig kväll på Debaser.

    SvaraRadera
  12. Sv: Ja Paris verkar helt underbart, och jag är besviken över att jag inte kunde följa med, men jag får följa med nästa gång. Han har llovat att spara eiffeltornet tills jag följer med.= =) Åh vilka fina plagg.
    Dej i ett nötskal! Massa kramar och kärlek

    SvaraRadera
  13. stackars stackars stackars lilla DU, hoppas att din skärmflygare pysslar om dig..hade jag varit hemma hade vi kommit över så kanske du blivit smittad av skratt och stjärnströdda blåa ögon istället, men vi ses nästa vecka / kram kram K

    SvaraRadera
  14. Å vad härligt att se någon som är kvinna!! Underbart inlägg, och du är så vacker! Varmaste kramar

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen