onsdag 6 maj 2009

Det blommar i vårens trädgård...

... och fåglarna sjunger i kör. Vilsam sång som ramar in våren och den glädje som kommer med den.

Alla är dock inte glada. Har en del vänner som inte mår bra kring mig och det är ju också en del av livet. Jag har själv haft sådana perioder och konstigt nog så vill jag faktiskt inte vara utan dem även om det var tufft att gå igenom dem. Det är inte lätt att vara människa som Klas Hallberg brukar säga.

Så är det, men tack vare dessa perioder så njuter jag ännu mer av när jag har det bra och kan vara tacksam för det lilla. Just nu är det vårblomster, doften efter ett vårregn, skärmflygarens middagsmat och fåglars sång.

13 kommentarer:

 1. livet är inte alltid lätt precis som du skriver. men själv är jag också inne i en alldeles rosaskimrande period och det är skönt att kunna njuta! du måste komma och hälsa på i älta snart. snart går flyttlasset mot nacka för ett tag så kom medans vi kan sitta ute och fika :)!!
  kram kram

  SvaraRadera
 2. I nödens stund prövas vännen. Du verkar vara en sann vän. Sådana växer inte på träd.

  SvaraRadera
 3. Nej, man vill inte vara utan den nya och bättre "jag" man blivit genom det svåra, samtidigt som det svåra gärna får vara mindre svårt...

  Ja...svammelkram Johbur

  SvaraRadera
 4. Nej det är inte lätt att vara människa men det är underbart ändå trots moln och sol och åska och stormar.
  Men jag tror att det är alla skiftningar som gör att man kan uppskatta det positiva och lära sig från det negativa.
  kram Chissra

  SvaraRadera
 5. ja jag har också varit i både mörker och ljus och jag säger som du - jag skulle itne vilja vara utan dessa perioder av mitt liv. De har ju skapat nyanser, balanser och insikter som gör att jag står där jag står idag
  Tack för kloka ord
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 6. Ja, det gäller att ta vara på de fina perioderna i livet och stärkas av de andra liksom.

  SvaraRadera
 7. Idag har de gråa molnen fått lite lila prickar. Allt går upp och ner och jag tror precis som du att vi alla utvecklas som människor av de tuffare tiderna.Det gäller bara att inte fastna i de tuffare tiderna. Lätt att säga men det är svårt att ta sig ur en downperiod.
  Och du är ju ett levande bevis på att det går att vända saker och ting till något bättre.

  SvaraRadera
 8. Hej Vida! Snubblade över din blogg eftersom jag funderar på att gå coachkoursen du gick. Jättefina texter!

  Om du har ork/lust skulle jag vara jättetacksam om du ville hjälpa mig att orientera mig lite kring utbildningen/yrket mm, jag slutar mitt jobb nu till sommaren så jag står väl där du stod för ett tag sen :)

  SvaraRadera
 9. Utan de svåra stunder skulle vi inte vara de vi är idag. Just när vi är som lägst på mående-skalan vill vi givetvis inte vara där. Men det är de som får oss att utvecklas och även att uppskatta de goda stunderna så mycket mer. Kramar från en som är mestadels uppåt nuförtiden :-)

  SvaraRadera
 10. Nä..livet är ingen rak E4..men det är skönt att åka småvägar emellanåt för det är där man upptäcker livet! Kramar!

  SvaraRadera
 11. Det som inte stjälper en hjälper. Det man inte dör av blir man starkare av. Efter regn kommer sol. Visst är det väl så, inte så lätt att fokusera på när man har det som värst men oerhört tacksamt att tänka på när man kommit vidare.

  Ha en superskön helg.

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 12. Jag älskar att du, precis som jag, gläds åt det lilla i vardagen, det borde fler göra...
  Ibland måste man ner på botten för att uppskatta syret på ytan...
  Ha en underbar helg! Stor kram

  SvaraRadera
 13. Det är sant som du skriver. Vad jobbigt man än har gått igenom så vill man inte vara utan det. För alla erfarenheter, även de svåra, har ju gjort en till den man är.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen