måndag 4 maj 2009

Nu vandrar vi i nymånens sken..

...och vi kom hit i solnedgången säger Marianne, 82 år, när vi lämnar Göteborgsoperan efter att ha sett La Boheme. Det är valborgsmässokväll och med blicken mot nymånen när vi kommit hem så rör vi ihop var sin äggtoddy med konjak enligt halländsk valborgsmässosed.

Mina dagar i Göteborg fylls med skratt, möten och vårvyer. Vi åker till en vän som bosatt sig utanför Nossebro. Där grillar vi och äter gott på deras stora altan innan vi går in och slår oss ned i stearinljusens sken. Dessa vänner som jag saknar i min vardag men som finns i mitt hjärta och den salta staden likaså.


I Göteborg blommar magnolian och jag är glad över att ha Göteborgs vackra gator under mina fötter. Fika på uteservering med min älvlika vän och en av min mammas bästa vänner som bor i denna sköna stad. Vi vandrar sen hem i solens sken och sedan dansar vi i flera timmar på dansgolv i stadens centrum.Mina nya rosa converse glittrar i vårsolen under slottskogspromenad. Slottskogen som är ett andningshål och en oas i staden. Här har jag tillbringat många timmar i mitt eget och vänner sällskap. Träden skiftar i nyanser av grönt och luften doftar vår.I eftermiddag lämnar jag Göteborg men jag kommer tillbaka. Det måste jag. En del av mitt hjärta är bosatt i den här staden och mina vänner som finns här likaså. Tack fantastiska ni för sköna stunder och goa minnen. Jag hoppas vi ses snart igen.

14 kommentarer:

 1. Åh, vilka härliga bilder! Man blir alldeles "sjuk":.))

  SvaraRadera
 2. Vilken uppladdning av energi du har fått i Göteborg. Ibland undrar jag om ditt liv är så fullt av guldglitter som jag tror att det är.

  SvaraRadera
 3. Din rackare och livsnjutare. Själv haltar jag omkring efter passet igår. Att du inte var med?

  SvaraRadera
 4. ja, Göteborg är fantastiskt, tyvärr har mina vänner försvunnit ur mitt liv, de som jag hade där..en gång...så vackert är det i dina bilder och jag saknar staden emellanåt. Vad skönt att du haft en fin tripp! Magnolian var magnifik! Varm kram

  SvaraRadera
 5. Att resa till fina städer och mötar vackra själar är oerhört berikande. Jag läser in så mycket själsligt resande i dina rader och känner igen känslan från min egen resa till Umeå. Det är rikedom att kunna resa. Kramar...

  SvaraRadera
 6. ...ja jag tänkte väl att du också är en Prickig katt - älskare :)
  Var rädd om dig sötis
  Emma

  SvaraRadera
 7. vilka härliga bilder!
  jag borde verkligen ta mig till Göteborg, har inte varit där sen jag var tre år...(jag minns ingenting från den resan...)

  tack för dina underbara kommentarer inne hos mig :) de förgyller mina dagar!

  kramelikramar
  maria

  SvaraRadera
 8. underbart med en skog mitt i staden. har bara varit dfär en gång. kanske dax att åka dit igen.
  kram

  SvaraRadera
 9. Ja, kom tillbaka! Göteborg är ljuvligt!

  SvaraRadera
 10. Salta staden? ÄR det Nossebro? Min man är faktiskt från Främmestad som ligger bara stenkast från Nossebro! Vilket trevligt sammanträffande!

  SvaraRadera
 11. Och mitt i allt det härliga skymtar jag min favorit bland favoriter i vårstaden. Prickig Katt!!!

  Din smak är enligt min bedömning mer än utsökt! :)

  Kram Johbur

  SvaraRadera
 12. Härliga bilder.
  Låter som du haft en mysig helg i Göteborg.
  Min lillasyster bor i Göteborg och tidigare bodde hon precis vid slottsskogen.
  Jag måste också försöka komma iväg dit ner och hälsa på syster yster med familj.
  Ha en skön dag vännen!
  Kram

  SvaraRadera
 13. härligt att du dansar fram i rosa converse, de tgör jag me idag:) ses imorgon! kram K

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen