torsdag 2 juli 2009

Fjärilarna fladdrar i vinden


.. och humlorna flyger från ros till ros medan solens strålar smeker grässtråna. Vinden leker i trädkronorna och mina tankar likaså.

Vi vinkar av pedagogiska mamman och hennes man som åker vidare längs Sveriges vindlande vägar på väg mot vackra vyer, möten med personer de håller kära och till sist hem till Dalarna i sommarskrud. Jag och katterna stannar vid Luleälvens strand ytterligare några dagar och njuter av lugnet och att bara vara.

En promenad i Gammelstadens vindlande gränder leder till en mysig liten butik med vackra saker. Ett hänge får följa med mig hem och en dröm om ett skåp som skulle passa i mitt framtida pippihus.

Fjärilarnas dans i sommarens grönska gör mig glad. Jag tycker om fjärilar, de berör något inom mig. Det är jag inte ensam om. I boken "Döden är livsviktig" av Elisabeth Kübler-Ross så beskriver hon hur döende barn ofta ritar fjärilar. Det är förresten en av de bästa böcker jag läst. Koncentrationslägrens väggar var också täckta av målade fjärilar berättade en kollega för mig nyligen.

För mig är fjärilen en symbol för frihet, lek, drömmar och enkel vardagsglädje. Tydligen är även fjärilen är en mycket gammal symbol för själen och till och med för själva livet. En fjäril kan också symbolisera glädje och lycka vilket är precis det den gör för mig.

Sommarens fjärilar leker vidare i grönskan och följer mig (åtminstone i tanken) längs med min livsstig. Livsäventyret fortsätter.


7 kommentarer:

 1. Fjärilar år så vackra. De flyger så lätt vidare och jag förstår att de associeras till allt du nämnt.

  SvaraRadera
 2. vilket fint hänge!
  håller med om att fjärilar är vackra, men när jag var liten så var jag faktiskt lite rädd för dem...

  kramelikram

  SvaraRadera
 3. Även svalor står för frihet och vackra själar... tillsammans med just fjärilar. Tycker jag.

  SvaraRadera
 4. För att inte prata om fjärilar i magen... skön känsla det också.
  PS. Tack för våg-coachningen. Men jag behåller den så länge. Jag är ju självplågare... ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig. Det finns gott om kärlek i var och en som räcker till alla man vill ge den till. Att det bara finns plats för några stycken tror jag verkligen inte...

  Det var en vän i australien som tyckte att jag skulle läsa boken, eller snarare befallde mig att göra det ;) Det är jag glad för... den ger verkligen mycket. Du måste helt enkelt läsa den! :)

  SvaraRadera
 6. Ditt livsäventyr är så vackert beskrivet Vida! Fortsätt på den stigen.

  SvaraRadera
 7. För mig är fjärilar budskap från andevärlden att vi är på rätt väg i livet i vilken form de än kommer i vår väg. kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen