tisdag 21 juli 2009

Hur mår din katt?

Är den vanligaste frågan just nu.

Det värmer att det finns så mycket omtanke. Svaret är att hon mår (efter omständigheterna) bra. Om ni frågade henne själv så skulle hon nog säga att hon är fullt frisk och att det är störtlöjligt att hon inte får gå ut men att hon tycker att hon alltid ska få äta den där smaskiga specialmaten som veterinären rekommenderat för läkningsprocessen.

Hon är sig lik som katt igen och väcker mig gärna vid fem för att tala om att nu skulle det vara gott med lite annan mat än den som finns framme (läs: SMASKIG specialmat). Men hon har kvar skenan och jag agerar fortfarande djurvårdare som tvättar och lägger om bandage dagligen och oroar mig.

Har du fått tag på hundägaren?

Det är den vanligaste följdfrågan. Ja och nej svarar jag på det. Efter lite oklarheter så är det troligen den familj som jag först trodde. De var inte hemma när jag var där så jag lämnade en lapp där jag beskrev vad som hänt och att jag kommer att återkomma längre fram (när veterinärräkningen är komplett) och diskutera hur vi löser det här. Mitt mobilnummer lämnades, de har inte hört av sig än så länge (om så för att bara beklaga det som hänt).

Christel ställer samma fråga när jag kommer till henne för att fixa bryn och fransar inför min lillasysters bröllop som stundar i helgen. Stressen har satt sig i mitt ansikte också (räcker det inte med ryggmusklerna?) och jag har fått finnar och oren hy på hakpartiet men Christel vet bot. Hon plockar fram masker och boosters och nu är det intensivbehandling som gäller. Nu ska stress motas bort ur ansiktet.

För på lördag ska jag dansa i min nya orkanlia-klänning och glömma allt vad sjuka katter och trista hundägare heter. Då hoppas jag stressen varken känns i kropp eller själ och framförallt inte syns i mitt ansikte. Då vill jag stråla av glädje ikapp med brudparet och tänka att livet är fyllt av KÄRLEK. Det är bara att fylla livet med lite mer lek igen och finns det en bättre plats att göra det på än i Leksand?


7 kommentarer:

 1. Låter ju skönt att lilla kattingen är nästintill bra tycker jag...dock beklagligt med hundägaren...

  Jag vill gärna gästblogga hos dig. Jag menar är det NÅNSTANS man vill göra det så är det väl här på din härliga blogg. Jag måste få några dagar och fila till nåt bra bara :)

  Stor kram

  Emma

  SvaraRadera
 2. Du frågade något i min blogg. Svaret är: Ja, det vill jag gärna. :-) Kommer så småningom...

  /Svante

  SvaraRadera
 3. Så skönt att höra att katten mår bra igen.

  Jag blev jätteglad över din fråga och svaret är JA! Framöver är det mycket semester men sedan hoppas jag vara proppfull med inspiration. :D
  kram!

  SvaraRadera
 4. härligt med lillkissen, att hon piggnar på sig :D

  jag svarar JA på frågan du ställde inne hos mig :) det skulle vara superkul!!!

  kramelikram

  SvaraRadera
 5. På din fråga om gästbloggning, svarar jag - att jag ser det som en stor ära att få skriva ett inlägg. Så självklart blir det ett ja!

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att den lilla sötnosen börjar krya på sig.
  Nu ska bara du se till att stressa ner också. Ansiktsbehandling och massage borde hjälpa till.
  Jag tror att du kommer att sväva fram på bröllopet.

  Oj, nu visar osäkerheten sitt fula tryne hos mig. Osäkerheten att jag inte skriver så väl uppbyggda inlägg utan mer svamlar. Men rädslor är till för att utmanas och därför ställer jag mig positiv till att gästblogga.

  SvaraRadera
 7. Jag tror du kommer att vara underbar i dag i din klänning, och att du får njuta av kärleken runt dig i Leksand låter fantastiskt! Självklart får du använda kortet :) kul om det kan vara til någon hjälp, och ja självklart skriver jag ett gästinlägg :) återkommer vid tillfälle! Tack rara Vida! kramar och njut av dalarna nu riktigt mycket!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen