fredag 3 juli 2009

Kontraster...


.. i livet är något jag tycker om.

Torsdagskvällen avslutas med en kopp thé som intas på stenpiren till ljudet av vågorna som slår mot stenarna. Lugnet lägger sig som ett varmt täcke och min tacksamhet är stor för att jag har en sån här plats att bara vara och vila i tanken på.

Jag behöver lugnet, naturen och vilan där jag inte gör något vettigt. När jag är här så blir det mycket chillande, läsande, lyssnande på sommarpratare, samtal med mormor och morfar och sen att bara vara. Det är precis vad jag behöver då och då.

I mitt vardagsliv i storstaden så njuter jag av kontrasterna men det är intensivt många gånger med många möten, spännande saker och storstadspulsen. Men även där försöker jag införa kontraster, jag kan vara lika lycklig på storstadspromenaden som hemma i tystheten eller när jag har en lugn hemmakväll med skärmflygaren. Detsamma gäller på mina resor där jag kan inspireras av att möta storstadspulsen i New York för att sen varva det med en stilla lägereld i Malaysias regnskog eller att ligga stilla i en hängmatta med utsikt över Mekongfloden. Skillnaderna gör att jag uppskattar olika platser desto mer.

Ett glas champagne ena dagen och en varm kopp the nästa gör livet desto mer mångfacetterat. Om jag kan uppskatta det lilla i det stora så blir livet en roligare resa i min värld. Kontrasterna i de människor jag möter och umgås med berikar mitt liv, ibland krockar det lite tack vare att jag söker just kontrasterna. Men för mig så är det så jag vill leva. Med kontraster och i olika världar.

9 kommentarer:

 1. du är så klok min vän. barnen sover och jag njuter som vanligt av dina inlägg... så skönt med visa ord att lägga i hjärtat mitt. fortsätt att njut av sommaren! kramar i massor

  SvaraRadera
 2. ja du är klok, och för mig handlar röjsågen om kontrasten till vardagen på en kontorsstol, det är meditativt, det också ;) man kan gå loss på det mesta haha..Varm kram och tack för din omtanke!

  SvaraRadera
 3. "Det lilla i det stora"... så säger min mamma ofta och vi lever efter det allihopa:.)) så bra ord!

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig.
  Storstaden med sina nöjen lockar men även skogen med sina nöjen lockar. Lagom dos av allt och jag tror att man mår superbra inombords. Kontrasterna berikar och får oss att uppskatta livet ännu mer. Du fick in allt så bra i ditt inlägg.

  SvaraRadera
 5. Ja dessa underbara kontraster ger färger på livets palett....underbart
  Kram
  Emma

  SvaraRadera
 6. Du kan välja många vägar att leva livet på. Bland annat det du eftersträvar med kontraster och variation. En annan väg är den rena vägen, med så få intryck och så liten variation som möjligt - eremitens väg. Den tillalar mig för den känns så ren. Trots detta så lever jag mer som i ett kaldejoskop än i en bergsgrotta.

  SvaraRadera
 7. Låter som en perfekt kombination!

  Var så kul att ses i butiken!

  Passa på och njut av landet nu!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 8. tack för den mysiga känslan jag fick nu när jag läste ditt inlägg.

  På frågan i ditt senare inlägg om bloggen, din blogg är underbar och jag vill att den ska vara precis som den är..innehållet iaf, det nya utseendet gillar jag, det är alltid fräscht och kul med nytt!

  kramar på dig

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen