onsdag 15 juli 2009

Vem var det?

Som jag träffade har flera undrat. Vad var det egentligen för dröm som gått i uppfyllelse?

Nu har jag bestämt mig för att vara personlig och faktiskt berätta. Det är ju trots allt en väldigt viktig händelse i mitt liv. I fredags så träffade jag min två år äldre storasyster (och hennes familj) för första gången. Vi fick kontakt via facebook och hon ringde upp mig. Min syster är bosatt utomlands sedan 17 år men ringde mig när hon var i Stockholm.

Så vi träffades i en hemlig trädgård på centrala söder och åt vita smultron med hennes barn lekande i det gröna. Vi umgicks i över 5 timmar och det kändes märkligt enkelt med tanke på att vi aldrig träffats och ännu inte känner varandra. Ännu en dröm som gick i uppfyllelse.

Jag har känt till min syster (och storebror) sedan barnsben och velat träffa henne så länge jag kan minnas. Som ni nog förstår så är jag inte uppvuxen med min pappa och när han dog för några år sedan så fick jag kontakt med min bror (vars dotter jag träffade i Maj) och numera även med vår syster.

Jag har ju redan fantastiska syskon som delat större delen av min livsstig men det känns spännande att träffa ett som bara gjort det i tanken. Hon var mer än jag någonsin kunnat önskat, hon var faktiskt en sådan som jag i ett annat sammanhang gärna velat bli vän med och nu är hon till och med min syster. Jag är så oerhört tacksam över det.

15 kommentarer:

 1. Oj vad roligt. Grattis!!!!

  SvaraRadera
 2. vad underbart härligt!
  vad kul att allt funkade så bra och vad roligt för oss nyfikna bloggläsare ;) att vi får ta del av ditt liv :D

  kramelikramar
  Maria

  SvaraRadera
 3. Vad häftigt! blod är tjockare än vatten - absolut måste det vara så. Tack för söt kommentar hos mej :)

  SvaraRadera
 4. Åh vad spännande och roligt! Vad härligt att ni hade så kul ihop också!

  SvaraRadera
 5. Oj det var verkligen häftigt. Jag förstår att mötet blev speciellt. Måste ju vara extra fantastiskt att det kändes så enkelt och naturligt trots att ni inte träffats förut. Tack för att du delar med dig av detta till oss ihärdiga bloggläsare'

  Kram
  Emma

  SvaraRadera
 6. Det var inget dåligt möte. Att få träffa sin syster efter alla dessa år och dessutom känna att det är en person du vill vara vän med. Vilken gåva! Härligt att den kommer till en som verkligen kan förvalta den väl. Kramar...

  SvaraRadera
 7. Liv, jag ryser! Vad underbart för dig och din syster...är verkligen glad för er skull!
  Stor kram till dig, hoppas att du har en underbar dag!

  SvaraRadera
 8. Vilken fin gåva - att få möta sitt syskon i verkligheten...och dessutom tycka det var en fin människa. ;)
  (det kunde lika gärna varit någon som man helt enkelt inte tyckte om)

  Glad för din skull.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 9. Vilket häftigt möte! Tänk vad livet kan ha i beredskap åt en:.)

  SvaraRadera
 10. Åhh, vad härligt med ett sådant lyckligt "slut" trots allt och att ni i verkligheten fann varandra så bra. En sann familjesaga ju.

  Har en hel del Odd Molly ja, eftersom jag sparat ett bra tag på deras plagg, men vet inte direkt om jag lägger ut det i bloggen. Känns lite konstigt, men man vet ju aldrig i framtiden... Har du några Mollys?

  SvaraRadera
 11. härligt att det blev ett bra möte! Är så glad för din skull, önskar jag också kunde träffa mina okända, och kända halvsyskon, men ja, just nu är det en utopi.
  kramar i massor!

  SvaraRadera
 12. så underbart att det funkade så bra och att det inte blev något gnabb er emellan, det är så roligt att få läsa om en familj där det händer positiva saker!

  SvaraRadera
 13. Jag jobbar med kulturfrågor så jag har en anledning att plöja psalmboken, haha...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen