onsdag 26 december 2012

När himlen sänker sig över solens strålar..


... så lyfter fyrverkeriet min längtan tills dess att stjärnorna tänds.

Månen har vilat i himlens rosa stråk hela dagen men lyser nu upp snöns med sina månstrålar när mörkret sänker sig. Det är vackert. Naturens förgängliga skönhet som är ständigt närvarande och som njutes bäst i att vara fullständigt närvarande.

Den sortens skönhet fyller mig med energi, stillhet och förundran. När kvällningen faller så åker pedagogiska mamman och hennes man åter till Dalarna och det röda huset där värmen bor året om. Men tre av oss barnbarn stannar hos mormor och morfar och njuter vila, gemytlighet, och samvaro under ytterligare några solars upp och nedgång.

Jag tänker på att människor i alla tiden blickat upp mot himlen, njutit av vackra soluppgångar och hänförts av solnedgångar. Dagar kommer och dagar går och läggs till varandra. Ramen kring dagen och vädret likaså kanske du inte kan ändra i nuet men vad du fyller den med ligger till viss del hos dig. Fyller du den med att mörkret faller eller att himlen målas i färg och månen tänds?

10 kommentarer:

 1. Vilken vacker bild! Helt klart har varje stund på dagen sin vackra ombonad. Önskar bara att man ibland kunde stoppa tiden, bara för en liten stund, så man kunde njuta lite extra länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det önskar jag med, men ibland kanske det är det förgängliga som gör det så vackert. Att man måste stanna upp och bara vara i nuet för att det kommer inte åter.. själv skulle jag vilja spara den där rosa himlen på burk.
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Det finns så mycket vackert. Om man bara ser det. Jag älskar fullmåne och stjärnhimlen. Stilla kvällar utan blåst. Bara med en enorm stjärnhimmel ovanför och en fullmåne som lyser genom hela skogen och ut över ängarna. Det är bland det bästa som finns och bland de tillfällen jag känner mig som mest hemma. Men jag vill ju även ha dagsljus förstås. Jag är inte bara en ljusskygg varelse ;)

  Imorgon börjar jag jobba igen. Några dagars ledighet går snabbt och ju bättre jag har det ju mer vill jag vara hemma och inte alls jobba. Kanske en ganska normal reaktion :)

  Kram & god natt!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturen i all sin prakt och i alla dygnets timmar. Men visst är det magiskt med stjärnor och månglans?

   Jag känner igen känslan, men den är mindre nu när jag har ett arbete jag verkligen trivs på.. men det är ju så lojt att vara ledig.

   Kramar från Liv

   Radera
 3. När jag ser din fina fina bild så tänker jag mig att det nästan är en öronbedövande tystnad som ligger som en stor trygghet över hela det Norrländska landskapet. En vidunerlighet som vi alla borde uppleva med jämna mellanrum

  Beträffande vad jag väljer så ja, jag behöver nog itne förklara för dig att jag väljer himlar som målas i färg och månens skönhet framför mörker

  kramar till dig min vän
  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en tystnad men precis som du skriver så är den som en varm filt i sin trygghet mitt i kylan. Man får tid att lyssna på sina egna tankar.

   Jag vet exakt vad du väljer så klart..

   Kramar från Liv

   Radera
 4. Himlen målas i färg och månen tänds, jag blir alldeles lycklig av att läsa din blogg! Stora varma kramar!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar plats! Det måste vara en överveldigande upplevelse att se solnedgångar där.
  Har aldrig varit så långt norrut,men önskar se norrhimel.
  Älskar solnedgångar, de kan vara så himelskt vackra!
  Och ja, blickar ofta mot himlen!
  Ha det underbart! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är överväldigande, jag har inte kunnat sluta titta på himlen idag efter att det slutat snöa och den färgats rosa igen. Man förstår att konstnärer kommer hit och vill måla den. De är så vackra att det är svårt att ta in.. Tycker definitivt att du ska ta dig hit då, sommarhimlen där solen aldrig går ner är också fantastiskt vacker.
   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen