onsdag 1 december 2010

Liv i luckan - 1:a December 2010

Ni som följt min blogg vet att jag för 2 år sedan hade en kalender på bloggen. I år är det dags igen en för en lucka att öppna varje dag fram till jul. Kalenderns innehåll kommer att vara blandat med coachfrågor, reflektioner, jultankar och allt som kan hända bakom en lucka på The adventure of life.

Den första luckan bjuder dock på kalendertips, ett från bloggvärlden och sen en levande julkalender.

Den första kalendern jag vill tipsa om står en av mina absoluta favoritbloggare och en inspirerande livskonstnär och coach bakom nämligen Emma från Livskrafter. Såhär beskriver Emma själv sin kalender:

Varje dag fram till jul kommer Du att hitta intressanta frågor, reflektioner, ordspråk och tankekorn för dig och din personliga utveckling.

Nästa kalender som jag vill tipsa om är för er som bor i Stockholmstrakten eller kommer att ha vägarna förbi och det handlar om Gamla stans levande julkalender som varje år tar plats i Gamla stan.

Fullständigt program för kalendern hittar ni här.

För sjätte året i rad kommer 24 fönsterluckor att öppnas på olika platser i Gamla stan. Den 1 december invigs lucköppningen på Stortorget 7 med lite extra underhållning en kvart före. Avslutningen sker på julafton på Stortorget.


Vid varje lucka kommer musik- och berättarframträdanden att äga rum som anknyter till jul, gemenskap och Gamla stan. Föreställningen tar ca 15 minuter. Vänd på bladet så ser du på en karta var luckorna finns.


Varje eftermiddag kommer skylten här vid sidan att hängas ut från ett fönster. Fönstret öppnas kl. 18.15 och föreställningen kan börja. OBS på julafton öppnas luckan kl. 11.30.


Tanken med kalendern är att genom kulturupplevelser skapa stämning och social gemenskap. Vi vill också visa upp miljöer som vanliga besökare ofta inte har tillgång till.

Fullständigt program för kalendern hittar ni här.

Lev väl och på återseende imorgon med en ny lucköppning.

7 kommentarer:

 1. Tack roligt att du tyckte om smyckena. Jo dom är till salu.
  Jag följer emmas intressanta blogg sen tidigare. Ska bli spännande att följa era julkalendrar. Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för allt jobb du lägger ner för oss läsare: det skall bli kul att följa kalendern.

  SvaraRadera
 3. nu blev jag nästan (fast bara nästan;)) sugen på att flytta tillbaka in till stan och gå och titta och lyssna till lucköppningarna i Gamla Stan. Vilken rolig idé!
  Gamla Stan är stämningsfull alltid kring jul.
  Sov gott!

  SvaraRadera
 4. åh vad kul med kalender :D

  kramelikram

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det skall bli att få följa dig i din kalender. Detta kommer att bli min enda och vilken tur jag hade att det blev en sådan inspirerande sedan!
  Stor kram

  SvaraRadera
 6. vilka bra kalendertips du kom med! jag ska försöka kolla in din varje dag också - man behöver lite så här djupa reflektioner varje dag! :)

  SvaraRadera
 7. Men hej och hallå finaste Vida...det här har jag missat totalt. Det märks att jag varit sålig på att hälsa på på era dina bloggar
  SÅ kul att följa det här
  kramar och kärlek

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen