lördag 11 december 2010

Liv i luckan - 11:e December 2010

Varje morgon öppnar jag mitt kalenderpaket från julswappen och idag låg förutom presenten ett fint handgjort kort med en text inuti som ligger till grund för den reflektion som blir lucka 11.

Att sluta kämpa och istället slappna av ger livet vingar och själen ro.

För visst kan det ibland kännas som en kamp, som att simma uppströms i en strid flod. Vad händer om du istället flyter med floden och ser vad som händer i det flöde som uppstår? Slappna av livet, var i nuet, titta på stjärnorna och fundera vart du vill härnäst. Det behöver inte vara en kamp för att komma dit, du kan samla kraft och sedan göra det som krävs och när du ser målet så använd då din energi till att komma dit. Ibland behöver vi dock kämpa och verkligen ta alla våra krafter till det men jag tror min tomte har rätt att vi i många fall kämpar när vi inte behöver det. För visst kämpar många av oss vi i vårt dagliga liv mot väderkvarnar av diverse slag, dvs vissa saker som vi ändå inte kan vinna över. När vi slappnar av så får livet verkligen vingar och själen ro. Det är viktigt att bara vara också, livet sker ändå.

Så en lördag i December i en bloggkalender som är en del av mitt livsäventyr så vill jag att du ska veta att om du kämpar, fundera om det är något som är värt det eller om det är dags att slappna av och se vad som händer.

Ses imorgon!
/Vida

2 kommentarer:

  1. Det är nog detta jag "tjatar" mest om: slappna av. Andas. Ha skoj. Fast det är på nybörjare i kickboxning.

    SvaraRadera
  2. svårt det där... lika svårt som "var dig själv". Låter så enkelt men för mig är så oerhört svårt - vem är jag, vad vill jag, hur känns det inte kämpa? är jag avslappnad etc?
    Hur finna svaren?

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen