onsdag 22 december 2010

Liv i luckan - 22:a December 2010

Tre och en halv timme försent kom jag så äntligen fram till stationen i Gällivare 2 dagar innan julafton. Finaste morfar kom och hämtade mig och finaste mormor kokade palt. Att resa bort är ibland som att komma hem. Detta är ett av mina hem. Oavsett vad mina fina klappar innehåller så fick jag idag årets julklapp vilket var ett besked om att min morfar är helt frisk. Det glädjer mig mer än något annat kan göra just nu.

Lucka nummer 22 handlar om just glädje. Att kunna glädjas med andra nämligen.

Någon annans lycka eller framgångar hindrar på intet sätt dina egna. Om du kan glädjas och verkligen göra det med hela kroppen så har det även en effekt på din kropp men framförallt på ditt eget mående. Det är helt enkelt bra för dig och ditt liv att kunna glädjas med andra. Missunsamhet är bland det otrevligaste ord/känsla/egenskap jag vet. Så njut, dela glädjen och tänk att saker är mer möjliga än vad du trodde var möjligt. Mina vänner och jag brukar ägna oss åt att dricka champagne (ibland äkta vara och ibland mousserande) för att verkligen markera och dela framgångar, även delmål kan räknas.Det gör det hela lite roligare, för vem vill inte dricka champagne en grå tisdag i en för övrigt vardaglig vecka? Men det handlar inte om stora gester utan om känslan i sig och att kunna vara glad för någon annan.

Imorgon är det dan före dopparedan, då väntar näst sista luckan.

/Vida

3 kommentarer:

 1. jag hoppas att du får en finfin jul min vän!

  kramelikram

  SvaraRadera
 2. Jag gläds med dig, min vän. Vet vad din morfar och mormor betyder för dig. Önskar dig den allra käraste och finaste julen! Vi ses den 1:e. Stor kram från mig!

  SvaraRadera
 3. Hälsa är den finaste julklappen. Tyvärr uppskattar man den nog för dåligt många gånger.

  Jag har följt din kalender men som vanligt varit alldeles för dålig på att kommentera.

  Så mycket tänkvärt att läsa.
  Jag önskar dig en riktigt fröjdefull julhelg!
  KRAMAR

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen