onsdag 8 december 2010

Liv i luckan - 8:e December 2010Dagens lucka innehåller uppmaningen att göra något för dig själv som gör dig glad. Bara för din egen skull och som får dig att glädjas. Det kan vara vad som helst.. kanske ta en promenad med favoritmusiken i mp3n, köpa en bukett blommor, häll upp ett glas glittrande champagne en alldeles vanlig onsdag, köp en bok du velat ha, bjud dig själv på en latte eller tappa upp ett varmt bad och tänd ljus på badkarskanten. Gör något som gör din onsdag lite mer glimrande och vacker.

Det finns många som gör så mycket för andra men inte för sig själv eller som väntar på att nån annan ska göra det åt dom. Imorse så satte jag upp ljusen i min alldeles egna första gran som jag köpt till mig själv för att glädja mig själv. Jag har alltid tänkt att jag åker alltid bort över jul och jag lever ju ensam så då har gran känns överflödigt. Men vem säger att man inte kan köpa den i början av December så att jag får njuta av den några veckor innan jag åker iväg. För jag älskar ju doften av gran och jag blir glad av att se en upplyst gran så då tyckte jag att det kunde jag verkligen unna mig. Blommor köper jag ibland åt mig själv för att jag tycker att det är så fantastiskt.

Vad brukar du göra för att göra dig själv glad? Vad tänker just du göra idag/den här veckan för dig själv som gör dig glad? För det är du värd, du är faktiskt värd det allra bästa och att uppmärksamma dig själv och den härliga person just du är.

Kärlek och glädje till dig själv i lucka 8 alltså!

/Vida

5 kommentarer:

 1. Mera granar åt folket! Jag har alltid haft gran, älskar att komma upp på morgonen och tända den i all sin glittrighet :) Och ja...man måste se om sig själv ibland och unna sig något vackert :)

  SvaraRadera
 2. Detta tror jag är en viktig sak Vida.

  Jag kom på det när jag blev sjuk, och det tycker jag inte att man ska behöva bli innan man inser det.
  Tankar föddes om mitt eget värde.

  Sedan den dagen gör jag en hel massa saker som gör mig glad och harmonisk...och tacksam.

  Varma hälsningar/SoF

  SvaraRadera
 3. Jag tog en promenad på lunchen och njöt av det fina vädret. Och att slippa insidan på kntoret.

  SvaraRadera
 4. Den här veckan ska jag ha egentid på fredag, bara för att jag inte vill göra ngt annat, äta gott njuta och kanske ta ett glas vin om jag känner för det, annars låta bli :) det är för mig och sen är jag glad varje morgon då Mojen väcker mig, det gör mej glad att se honom le...det är vardagslyx kraaaaaaaaaaam Di

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar julkalender du har i din blogg! Du är verkligen fantastisk på att säga det där rätta på ett klokt och bra sätt. Gillar det!

  Min stund blir i morgon. Har betat av insändningsuppgifter i 13 timmar idag, bara för att kunna pausa i morgon och göra nåt som jag verkligen vill ;)

  KRAM från Eva cloudberrie

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen