lördag 4 december 2010

Liv i luckan - 4:e December 2010

Igår när jag tog min morgonpromenad så ser jag en lapp med rubriken: "Vi har fått hem vår Greta" och en bild på en katt. Då bestämmer jag mig att dagens lucka ska innehålla Goda nyheter. Det är så lätt att media och även i det privata fokusera på det som inte är bra och allt som inte fungerar. Statistik kan vändas och vridas så det tex skrivs: 1 av 10 drabbas av... istället för 9 av 10 mår bra.

Bosse Angelöw har skrivit boken Glädjerapporten som handlar om att så många saker faktiskt har blivit bättre och hur vi går mot en friskare, lyckligare, fredligare, rättvisare och givmildare värld. Man kan även prenumerera på ett nyhetsbrev med bara Goda nyheter. För det händer så många bra saker i världen och det finns massor av människor som varje dag arbetar för att göra en skillnad till bättre. Det tycker jag är värt att uppmärksamma... och när det går bra för andra så gläds med dem, då får ni också en skön känsla i magen.

Ses imorgon med en ny lucka.

/Vida

2 kommentarer:

  1. verkligen! Jag ser/läser knappt nyheterna längre för jag är så trött på att det oftast är negativt och att det är ett gottande i andras olycka. Händer det något viktigt får jag reda på det ändå :)

    SvaraRadera
  2. Goda nyheter är det alldeles för lite av. Vi är väldigt duktiga på att berätta när något är fel men inte när det är bra.

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen