lördag 12 december 2009

Hur hade du det på Hawaii?

... är en av de vanligaste frågorna nu.

Jag brukar svara att det är en av de bästa resorna jag gjort. Den överträffade alla mina förväntningar. Tajmingen kunde dessutom inte varit bättre med ett uppbrott och tappad riktning framåt.

Resan var magisk helt enkelt, likt ett lotteri med vinst varje gång. En yttre resa fylld av upplevelser som mötte en inre resa fylld med insikter och klarhet. I mötet med delfinerna mötte jag mig själv. I workshopsen och coachingen fann jag mina sanningar och i vilken riktning jag tänker vandra i framtiden. Jag öppnade nya dörrar och lämnade gammalt gods bakom mig.

Mina sinnen och mina ögon möttes av nya facetter av resande. När jag reser hittar jag hem i mig själv och känner mig sprakande men samtidigt rofylld och min inre nomad är lycklig. Därför behöver jag resandet för att må bra. Min nomad är stark och min upptäckarlusta och nyfikenhet stor. Utmaningarna som jag behöver kommer av sig själv i allt från att släppa kontrollen under snorklingen till att möta ett motstånd större än ett berg vid havet under trädet vid en coachingsession. Men det går och jag landar i visshet.

Knölvalens återvändande och smäckra stjärtfena bara några meter från båten och havssköldpaddans bus under vattnet följer mig i tanken och i vardagslivet. Vulkanens hetta, kraft och styrka fyller mig. Jag påminns om min egen del av något större och naturens enkla sanningar. Jag påminner mig själv om att det finns där hela tiden om jag väljer att se det, inte bara på främmande mark men även i min vardag.

Mahalo Hawaii! Aloha livskraft och nya vägar.

12 kommentarer:

 1. Det låter helt underbart! Tack för att jag fick följa dej i din resedagbok!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tittar förbi å önskar en mysig lucia & tredje advent!

  SvaraRadera
 3. Jag blir helt varm inombords. Vilken fantastisk resa!

  Ha en fin lucia.
  Kram, A

  SvaraRadera
 4. Låter helt underbart att få ha varit där!

  SvaraRadera
 5. Vad var det ha sa, den gamle kloke greken? Du kan aldrig stiga ner i samma flod två gånger?

  SvaraRadera
 6. Härligt att finna de där tingen som kan ge energi enbart genom att man tänker på dem.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag är så glad att du fick göra den här resan! :) kramar

  SvaraRadera
 8. Det låter magiskt. Vad härligt att finna några av nycklarna och samtidigt befinna sig mitt i ett yttre äventyr.Kram

  SvaraRadera
 9. WOW! Vilken resa! Jag fastnar för ditt uttryck - inre nomad. Jag ahr inte förstått det förrän nu att jag ahr en stark sådan jag med, nu väldigt understimulerad! TACK!

  SvaraRadera
 10. Härlig bild!
  Julswapp hade jag inte hört talas om... missat totalt. Vilken rolig idé!

  SvaraRadera
 11. Åhå länge sen jag tittade förbi här, och du har vart på hawaii, de må jag läsa om, för jag är nämligen själv på väg dit, just nu!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen