söndag 11 november 2012

Gråa stråk och mjuka droppar..

.. bäddar in dagen.

 Av solen syns inte en glimt. Men den finns bakom molnens täcke och i droppars regnbågar finns så mycket skönhet även om det gråa tynger trädens toppar.

En söndag i November kantad av nyckelpigors spår så fattar jag viktiga beslut. Ibland vet man vad man måste göra även om man inte är säker på vart det kommer att leda. Jag plockar fram lite mod som jag behöver, påminner mig om mina egna sanningar och kliver in på en stig som jag inte vet vart den ska leda.

Det vet man väl egentligen aldrig även när man trampar på vardagsstigarna men när man går in det okändas skog så behöver man en lykta att lysa upp vägen med och ryggsäcken packad med förnödenheter och vänners värme.


22 kommentarer:

 1. "Följ inte den stig som leder någonstans.
  Gör istället en ny stig och lämna ett spår efter dig."  Kramar från Veronica

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart citat!! Bara älskar det! Det kommer definitivt att hamna i ett blogginlägg om det är ok med dig.

  Tack finaste Veronica ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut :-)

   Många tacksamma kramar till dig ♥

   /Veronica

   Radera
  2. Det kommer från Georde Bernard Shaw   Veronica

   Radera
  3. Tack fina du! Det kommer i ett framtida inlägg.

   Kramar

   Radera
 3. Det är vägen som räknas :)
  Lycka till vilken stig du än tar! Kram

  SvaraRadera
 4. du skriver så fint med dina ord. Kram och lycka till på den nya stigen du valt att vandra. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du!! På båda komplimangen och lyckönskningen..

   kramar från Liv

   Radera
 5. Så fina ord att börja dagen med. Du har så rätt. Du skall göra det du inte tror att du kan ... Sva Magra (sanskrit) - följ din väg ... något som man inte kan beskriva med ord, men känner i hjärtat om man tar felsteg.

  Jag tänker ofta frågan: "Vad skulle du göra om du skulle lita på dig själv 100%?" Det är dessa saker som man skall göra, för frågan/hindret - finns bara i vårt eget huvud.

  För mig blir svaret - Jag skulle vara mig själv. Lätt svar, men nu har jag börjat en upptäksresa i mitt eget liv, vet inte ännu vem jag är. Várje dag, en ny dag - säger Melker.

  Önskar dig en strålande kommande vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket vackert svar på en favoritfråga. Den använder jag ofta i coachingen men jag ställer den inte lika ofta till mig själv... visst låter det enkelt att vara sig själv men det är det inte alltid.. så det är spännande att följa din upptäcksresa på den vägen..

   Kramar och samma önskan tillbaka

   Radera
  2. Fint skrivet.
   Och inte lätt att vara sig själv, för man vet kanske inte riktigt vem man är. Och börjar man öppna dörrar om sig själv, så upptäcker man bara fler och fler dörrar. Och ännu fler ... ;-)
   Ann

   Radera
 6. Ja gud ja jobbar med det var dag min modighet. Förra veckan sa ja till Maja Ivarsson att jag älskar henne;) ha ha....ALLA STORA ORD SKALL UT PUNKT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbara modiga du!! Bra att du sa det, modigt, kärleksfullt och härligt...

   Kramar

   Radera
 7. Vacker inläggsrubrik och poetisk text, som vanligt! Tack för att du finns! Ligger här med feber och täppt näsa och rosslig hals och läser mina favoritbloggar. Blir alldeles varm och det är inte febern för jag har proppat i mig Ibuprofen! Måste väl vara den där vänskapsvärmen du skriver om... Kramis från Norge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänskapsvärme kan man aldrig få för mycket av :)

   Radera
 8. Vackert att packa vänners värme, det är fina saker! Kram!

  SvaraRadera
 9. Vad fint det blev med det nya prästkragarna! KRAM och ha en fin dag! Di

  SvaraRadera
 10. Visst kan även jag sucka över den tunga grå dimma och envisa regn som aldrig tycks lämna oss denna höst. Samtidigt kan jag inte annat än älska det med allt vad det innebär av kravlösa innedagar, en lägenhet upplyst av levande ljust och timmar i soffan med en bra bok och litervis med te.
  Önskar dig en fortsatt fin fredag och helg.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de kravlösa innedagarna är så sköna och just nu behöver jag dem efter intensiva och känslosamma veckor.Så nu vilar, reflekterar och njuter jag av lediga och slappa stunder.

   kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen