lördag 7 augusti 2010

Böcker lästa i juli

Svälj den största grodan först av Tracy Brian

Fick tips om den här boken hos Ex Amino och kände att den behöver jag läsa eftersom jag har en tendens att skjuta upp saker. Lättläst och med handfasta råd, den handlar mycket om arbetslivet (och stundtals känns den väldigt amerikansk) men helt klart applicerbart på andra situationer.

Pippipower av Gitte Jörgensen

Ja, det är sant. Jag har läst om den, bara för att jag ÄLSKAR den här boken så himla mycket och använder den som inspiration ibland i min coaching. En av mina vänner sydde dessutom ett fantastiskt Iphone-fodral med Pippi på så nu påminns jag om min egen Pippi power så fort jag ska ta fram min mobil. Det får illustrera hela det här inlägget och även om du inte läst boken så går det alltid att använda frågan: Vad hade Pippi gjort i den här situationen?

Resehandbok för singlar av Liz Tuccillo

Boken kan väl klassas som chicklit, tycker dock att den är en välskriven sådan som ger många tankar kring livet som singel och olika syn på detta. Huvudpersonens resa genom världen för att intervjua singlar visar på likheter och skillnader.

Levande bilder från andevärlden av Lena Ranehag

Min kattvakt rensade stort i bokhyllan och jag gick igenom böckerna och plockade på mig massor av böcker, de 3 sista i det här inlägget kommer från dessa påsar. Andlighet och medialitet har alltid intresserat mig även om det inte är något jag själv vill praktisera. Lena Ranehag är bland annat känd från det okända. Boken har väl sina intressanta sidor men jag tycker inte den är så välskriven (finns en nackdel om man läser mycket att man kan störa sig på hur någon använder språket) och ibland lite splittrad som jag uppfattar det.

Tala med himlen av James Van Pragh

Ett amerikanskt medium som verkar oerhört pricksäker (när man ser hans tv-show) som berättar om hur han blev medium och vad den andra världen vill förmedla. Välskriven och intressant.

Himlen på jorden av James Van Pragh

Ännu en bok som jag fick av min kattvakt, lättläst och välskriven och om man är intresserad av hans resa som medium och sen praktiska övningar (vilket jag som vanligt inte gjorde men hade ändå behållning av boken).

Det var nog allt om jag inte missat nåt, tur att jag ändå gör detta månad för månad för annars skulle jag aldrig komma ihåg allt jag läst även om jag märker att jag minskat mitt läsande senaste året känns det som.

2 kommentarer:

  1. Jag brukar också skriva om böcker jag läst på bloggen, man kan alltid hoppas att någon annan hittar ett guldkorn .)

    SvaraRadera
  2. Tack för tips!! Jag tenderar att snöa in på "bios" just nu Broder Daniels...L.O.V.E

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen