måndag 7 juni 2010

Människor som är autentiska...

... och har modet att följa sina drömmar inspirerar mig.

Denna inspiration resulterade i två armband till två härliga bloggare vars skrivande korsat mitt i bloggosfären. Det är länge sen jag gjorde smycken men i helgen så kom inspirationen tillbaka och mina fina träpärlor inköpta på Hawaii som väntat på det ögonblicket kom äntligen till användning. Just dessa var utvalda till mina inspirerande bloggvänner.


För mig är Emma med sin kreativitet "divine inspiration" personifierad och igår fick vi några bubblande timmar tillsammans i solens sken. Hennes visdom, värme och livskraft färgar av sig i allt hon gör tycker jag.

En annan bloggvän, Chissra skulle varit där men fick förhinder så hon fick sitt armband med fjärilen (som symboliserar förändring och kreativitet) idag istället då vi sågs på en snabb spontanfika i farsta centrum. I dagens möte blev jag också påmind om att slumpen är ingen tillfällighet vilket var sann vardagsmagi.

Pärlorna är skapade av en ung kvinna som gjort smycken så länge hon kan minnas och vars lilla butik vi sprang på inne i centrala Kona (Big Island, Hawaii). Där kan man till och med köpa en pärla som jag designade (inte layoutmässigt men texten) och gav till några vänner.. den heter everything is made out of magic. Mitt avtryck i butiken leder till att nu kan vem som helst beställa just denna lilla fina pärla. Magiskt.

Det var en dröm om att simma med delfiner som tog mig till Hawaii. Genom att följa denna dröm så utmanade jag rädslor, mötte spännande personer, jag var med i en coachsession som förändrade livet för mig och jag mötte en kvinna som följt sin dröm och öppnat en egen smyckesbutik. Men det gäller ju att våga följa sina egna drömmar för att komma dit man vill, eller som hon själv uttrycker det på sin hemsida:

There comes a time when one must decide...Do they want to live their life following someone else's ideas and dreams, or are they Brave enough to have developed their Own.

(citat från elementz design)


7 kommentarer:

 1. Ja, människor som vågar gå sin egen väg och följa sina egna drömmar, är verkligen människor värda att beundra och se upp till. Det borde vara en självklarhet för alla men det är så lätt att falla in i det redan upptrampade spåret.

  Jätte fina armband du gjort också, jag är övertygad om att de uppskattades. Roligt med en sådan fin historia och tanke bakom dem också.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hm, just idag är jag på helt fel humör inser jag. I vanliga fall hade jag förtrollats av möjligheterna i "There comes a time when one must decide...Do they want to live their life following someone else's ideas and dreams, or are they Brave enough to have developed their Own." I dag känns texten mest som ett slag i magen och jag får nästan lust att räcka ut tungan åt texten. Suck, men så är det just nu.

  SvaraRadera
 3. HEJ HÄRLIGA VACKRA DU...tack för en skön kväll i vår vackra huvudstad och tack för både bok och armband. Jag kan förtälja att det suttit på ända sen jag fick det. Det påminner mig om att det finns någon som tänker på mig och som jag förmedlar inspiration till. Det ger MIG enormt mycket. Man ger och tar i en skön balans. Jag är innerligt glad att jag har stött på dig Starshine
  (Inspirerande text att ta med sig också)
  Ha det bäst
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 4. m som i modig det är du det/ kram K

  SvaraRadera
 5. Åh sååå fina armband. Så gulligt av dig!!!

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 6. Märkligt att hamna här när jag googlade på Svedmyraskogen. :) Det var så mycket annat som stämde och höll mig kvar läsande inlägg efter inlägg, menar jag. Tack för en trevlig stund!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen