lördag 5 juni 2010

Med en doft av liljekonvalj och syren..... slår sommaren till med all sin kraft.

Blommor och grönska väller fram och det är outsägligt vackert. Solljuset silas genom skogens tak och koltrastar kommer i min väg. Deras vackra sång kantar den ljusa natten och de vackra morgnarna. Naturens cykler och årstidernas skiftningar fascinerar mig. Förändring är oundviklig i livet och likadant är det i naturen, jag försöker därför njuta av varje årstid och dess egenheter.

Sommaren är fantastiskt vacker och det är skönt med sommarkvällar, ljusa nätter och värmen när den kommer på besök. Men jag tycker om våren, hösten och ja till och med vintern. November tillhör inte favoritmånaden för min del men då arbetar jag på att gilla läget.

Många jag möter kämpar emot årstider, vädret och saker som vi inte har någon som helst kontroll över. Slöseri med energi anser jag och försöker rikta min energi till de saker som jag vill fokusera på. För det är ju som Bengt Renander uttrycker det så klokt i boken "Kreativiteten kommer av sig själv" :

En blomma förbannar inte att solen gått ned..
.. den fäller ihop sina kronblad och möter natten


4 kommentarer:

 1. Du har rätt.
  Som vanligt.

  Å så får du mig att skriva några ord i min blogg...

  SvaraRadera
 2. Instämmer helt och fullt! Ungefär som vanligt alltså. ;)

  Jag har egentligen aldrig haft så mycket emot något slags väder, men nu efter min myckna mindfulnessträning så är alltid vädret precis som det ska va´.
  Inte den minsta energi går åt till att beklaga mig över vädret.

  Men sen tror jag också att många gånger så kanske så vi säger saker som t.ex: Oj, vad det regnar idag - utan att egentligen vilja klaga utan mer som en öppningsreplik till ett samtal.

  Varma söndagskvällshälsningar!

  SvaraRadera
 3. Vackra blommor! Det är en bedårande tid vi har nu!

  SvaraRadera
 4. härliga bilder! jag kan känna hur de doftar :)

  kramelikram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen