måndag 22 september 2008

Att hitta sin dagliga rutin..

.. i en rutinlös vardag är det jag arbetar på just nu.

Det är så lätt för mig att fastna framför tv'n eller datorn om jag inte har rutiner och det är inte så jag vill leva. Det som jag vill ska ingå i min vardag är avkoppling, meditation, reflektion, arbetssökande och motion. Så det är det jag får se till att ta ansvar för att det finns. Jag håller på att hitta en struktur för vardagslivet som det ser ut just nu.

Idag har det gått bra, mediterade och läste om Silvametoden (som jag nämnt tidigare) imorse, har strukturerat upp tjänster som jag ska börja skriva ansökningar till, lyssnade på Owe Wikströms lugna norrländska stämma när han läser sin bok "Ikonen i fickan". Jag har lyssnat till den massor av gånger och den talar till en punkt långt inombords som gör att jag tillslut köpte talboken (efter att ha lånat den flera gånger på biblioteket) för att kunna lyssna om och om igen.

Min kalender (från www.personligalmanacka.se) är fylld med spännande möten och händelser. Igår var jag på aktivitetshus med min tjejklubb (ett gäng tjejer som överraskar varandra med olika aktivieter). Vi vet bara vilken tid vi ska dyka upp men inte vad som händer. Igår så blev det jakt, bowling, shuffleboard, straffspark i fotboll och golf men det mesta i simulerad form. Vilket bara bevisade det jag redan vet det vill säga att jag inte är en tävlingsmänniska och att sport inte är min gren när det gäller talang men jag hade roligt under tiden och det är det viktigaste. Efter det varvade jag ned med att passa på att träffa en vän (som numera är bosatt i England) för att äta kräftor. Gick hem under stjärnhimmel och äppeldignande träd med nya tankar efter intressanta samtal.

I eftermiddag ska jag träffa min mentorcoach och i veckan finns möten med coachees (de jag coachar) inbokade. Härligt! Det händer så mycket med mig och min utveckling (på både ett personligt plan men även kunskapsmässigt) just nu. Det är spännande och ibland lite läskigt. Precis som det ska vara när något är nytt och okänt.

Men i mitt hjärta finns en stor visshet att jag är precis där jag ska vara och det är den jag lutar mig tillbaka på de dagar det känns som om jag tvivlar. För jag vill gå dit hjärtat leder mig.

7 kommentarer:

 1. Vet du...jag bara LER med hela ansiktet när jag läser dina rader. Så otroligt härligt att kunna disponera sina dagar som du gör NU. Men det är ingen lyckträff eller "tur" eller så men det antar jag att du förstår för enligt det lilla jag vet/läst om dig så är du menad att ta hand om andra och dig själv på det sätt du gör just nu. Alla människor är inte det men det tror jag verkligen att DU är min vän *ler Jag blir glad för din skull* och du inspirerar även MIG att ta tag i dom bitar av mitt liv som ligger på "väntelista" just nu. Man kan se det lite som att du knackar på min axel och viskar försikigt -Psst Emma, hallå..är du verkligen där du ska vara just nu ?...utan att du vet om att du gör det dessutom..;-)
  Äsch, flummade jag iväg igen här nu. Jaja du hajar nog hur jag menar
  Ha en fin dag i höstsolen
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att veta var man ska vara i livet. Ibland famlar vi i mörker men ibland flyter allt på. Ta vara på dina härliga vänner och de ska ta vara på din vänskap för jag misstänker att du är en vän utöver det vanliga.

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen mig i att fastna framför datorn. Skulle till och med vilja säga att jag har rutiner som gör att jag fastnar framför datorn.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Har sagt det förut, och säger det igen- ditt liv låter så spännande! Här är det likadant vecka ut och vecka in. När skolan väl startat för terminen så finns det inget stopp. Ekorrhjulet bara snurrar fortare och fortare, och dagarna är ganska inrutade. Gympa, simning, middag osv När man väl bokar in något skoj så känns det nästan jobbigt för det är redan så fullt den veckan... Så passa på och njut, för även om barnen tveklöst är det bästa och mest underbara som hänt mig, så hamnar man ändå i ett ekorrhjul den dag de börjar skolan...
  Må gott, kram Madde!

  SvaraRadera
 5. Jag avsyr rutiner, fast sen när jag varit utan jobb ett tag (längtar) kanske man känner mer att det är något man vill ha.
  Annars så är jag väldigt ostrukturerad när det gäller rutiner.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Livskrafter: Jag rös när jag läste dina rader.. coolt att mina ord kan påverka dig på ett sådant vis. Det känns att jag ska vara här men ibland tvivlar jag så klart. Ett kontrollfreak på drift är en stor utmaning som är nyttig. Men också det är ju meningen.. TACK för din kommentar, den gick in i min själ och mitt hjärta.

  Maria: Ja verkligen och tro mig.. jag har verkligen famlat ibland. Och än idag gör jag ju det stundtals men jag vet i hjärtat att det är rätt och försöker låta den logiska duktiga flickan som också finns inom mig att vara tyst.

  Peter: Ja, för mig med... problemet är bara när jag fastnar och sitter där längre än vad jag tror egentligen är bra för mig. Eller sitter och surfar runt på t.ex bloggar istället för att skriva på jobbansökningar. Det är det som jag känner inte känns bra. Eller bara stänga av datorn och läsa en bok istället.

  Madde: Det där ekorrhjulet skrämmer mig lite faktiskt men egentligen tror jag inte mitt liv är mer spännande än någon annans. Det är bara att jag har tid att göra andra saker och bor i en stad där det är möjligt. Men jag saknar ju saker du har i ditt liv som ett eget hus, att bara kunna vistas i sin egen trädgård. Lugnet och tystnaden och Dalarnas skönhet är något annat.

  Chissra: Det gör egentligen jag med! Men jag har en slapp sida hos mig själv som gör att jag lätt fastnar framför tv eller dator och egentligen inte gör det jag mår bra av eller tankar kraft från. Jag som tycker att det är svårt att skriva ansökningsbrev kan lätt skjuta det till morgondagen men då kommer ju inget att förändras så jag måste ibland ta mig i kragen.

  Ha det gott allihopa!

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Hmm... Ska jag våga gå in på sidan med personliga almanckor... Jag älskar almanackor och byter alldeles för ofta. Å andra sidan kanske jag behåller den längre om den är personlig.
  Rutiner är oerhört viktigt för mig. En orsak till att jag så totalt föll igenom i somras var bristen på rutiner. Jag får se till att lära av mitt misstag.
  Kramar...

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen