onsdag 3 september 2008

Krokiga vägar på livsresan..


Idag har vädret varit förunderligt märkligt, det har regnat, blåst hårda vindar och nu skiner höstsolen över lönnens skimrande löv. Nu känns det som en typisk höstdag.

Mitt humör har varit som vädret med tvära kast och oväntade svängar. Efter att ha sträckläst bokcirkelboken (En himmel för Elliot av Katarina Danielsson) så var det dags för dagens jobbsökande.. där fastnade jag i tankar om vad jag verkligen vill i jobbsökarprocessen. Ska jag bara söka jobb jag verkligen vill ha eller allt som dyker upp så att försörjningen är säkrad? Det finns tjänster som jag är säker att jag skulle kunna få ganska omgående. Är det så jag ska göra och bara fokusera på coachkursen och fortsätta vänta in drömjobbet.. jag vet inte vad som blir rätt för mig.

Min lillasyster säger: ha tålamod och lyssna på intutionen! Hon är klok min lillasyster och hon ger mig samma svar som jag hade gett henne.. så vi är nog kloka båda två. Men just nu känner jag mig mest förvirrad, men det hör ju till i livsprocessen. Ibland är jag bara så himla OTÅLIG!!! Just det, tålamod var det ja....

20 kommentarer:

 1. mmm tålamod är ett bra ord, som man skulle använda sig av oftare :-) När jag läser din rubrik blir jag lite full i skratt,,,jag har precis fått hem smycken från Kreativ Insikt,,,och den jag bär på mig nu,,,är just " Livet kan vara krokigt, men aldrig utan mening"

  SvaraRadera
 2. tack:)
  kul med den japanska packningstekniken, en variant såg faktiskt ut som en riktig väska!
  Svårt det där att veta vad som är rätt att göra... men lyssnar man till känslan så brukar det bli bäst:)

  SvaraRadera
 3. Ohh...det där vet ju egentligen bara DU..och om man känner efter med magen så vet man nog om man ska ta ett jobb för försörjningen så länge eller vänta tills det RÄTTA jobbet dyker upp...hm...hur viktigt är det ena eller det andra. Tyvärr måste ju smöret och brödet fram på bordet dock..men inte till vilket pris som helst.
  Kramar
  Emma

  SvaraRadera
 4. tålamod...vilket långtåkigt ord när man är redo att sparka igång på nytt:) kram din vän K

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att du också är mänsklig ( :

  Har inget tålomod att skicka dig men en kram kommer med tankarna.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Tålamod, det hade jag behövt en liten större dos av när jag blev skapad. Fast i vissa hänseenden är jag alldeles för tålmodig och i andra finns det inget att gå på alls. Konstigt det där.

  Jag säger som din kloka syster, lyssna på din intuition. Svaren kommer till dig.

  Hoppas du har haft det fint i "Dalom".

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 7. Tålamod, det hade jag behövt en liten större dos av när jag blev skapad. Fast i vissa hänseenden är jag alldeles för tålmodig och i andra finns det inget att gå på alls. Konstigt det där.

  Jag säger som din kloka syster, lyssna på din intuition. Svaren kommer till dig.

  Hoppas du har haft det fint i "Dalom".

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 8. ibland kan det vara så att "paniken" väljer åt oss, dvs. att jag plötsligt tror att jag måste ha ett jobb idag, eller i morgon för någonstans har osäkerheten väckts till liv. Vad tror du om att sätta dig med en lista och titta på plus och minus. Rada upp varje jobb som finns att söka, fundera en stund kring det..lägga det framför sig, känns det rätt i magen? Eller känns det något annat? Vad finns i detta jobb som är positivt för mig, respektive negativt, skriv ner på papper. Lägg åt sidan en stund, ta en promenad och känn efter...så..då kanske det faktiskt är så att när man återvänder för att ansöka om arbetet har frågor dykt upp, och så kan man plita ner dem, få en överblick och sortera bort. Det kan ju bli lite lättare, eller vad tror du?

  Sen har jag en fråga till. Vad är det som skrämmer dig med att avvakta? Att vila här och nu och vänta tills kursen är klar och fokusera på det du velat göra så mycket? Varm Kram och ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga foton du lagt in..
  Jag kommer gärna tillbaka och läser mer...

  SvaraRadera
 10. Ibland lyser ju den där magkänslan med sin frånvaro. Den har tagit semester... och hur vet man då?

  Tålamod är inte min starka sida.

  SvaraRadera
 11. Vindens melodi: Ha,ha.. så himla mitt i prick helt enkelt! Kreativ insikt sätter huvudet på spiken i många fall och i det här fallet känns det som om huvudet var mitt :)

  Matte: Ja det är ju många paket som blir fina tycker jag.. det gäller bara att få in den rätt knycken. Jag tror också att lyssna på känslan är det rätta...

  Emma: Tack! Det är ju det man vet men ibland blir man så osäker och lyssnar på andra.. men i magen och hjärtat finns ju de rätta svaren..

  K: Jag vet! Sen behöver nog både du och jag träna på tålamod ibland..

  Maria: Jag är väldigt mänsklig hela tiden tycker jag, men det lyser nog inte alltid igenom på bloggen speciellt inte då jag mått så oerhört bra på sista tiden.. den kramen tas tacksamt emot för den behövde jag verkligen. Det är en sådan dag.

  Annelie: Dalom är verkligen mysigt. Jag är som du.. ibland med massa tålamod och andra gånger inte alls... men jag ska försöka lyssna på min intution.

  Di: Du har så rätt. Ska verkligen göra så. De sista frågorna du ställde var verkligen nyttiga för mig. Jag tror att det är den duktiga flickan som inte överrensstämmer med bilden av någon som är arbetssökande och inte har en sysselsättning. Man känner press och förväntningar och en rädsla att om jag går sysslolös för länge kanske jag antingen blir passiv eller så blir det svårare att få arbete. Det finns så många som tycker att det jag gjorde är något som man inte bara gör. Jag vet att det var rätt men ibland bryr jag mig för mycket vad jag tror att andra tänker. Suck! Tur att även jag ska bli coachad. Vila och nuet skrämmer mig egentligen inte men kanske känslan av att jag borde och att tänk om jag missar något... hmm.. ännu något att arbeta på.

  Lena: Tack snälla du och välkommen till min lilla blogg. Det gör mig extra glad eftersom jag har tagit mina bilder själv.

  Nina: Ja då måste man väl vänta tills den passar på att komma tillbaka och träna sitt tålamod. Men jag är som du.. men jag får ta ett steg i taget.

  Stort tack till er alla som kommenterat. Det är värdefullare än ni tror.

  Kramar från Vida

  SvaraRadera
 12. Ja, det är märkligt hur vi reagerar på omvärldens tryck, och "för" dömmanden. Jag brukar tänka såhär, att om jag inte provar vet jag ju inte om jag gör rätt eller fel, jag kan sitta och tycka, men prova? Nja..det vågar dom flesta inte pga rädslor, och ja..visst är det sunt att vara rädd, men du är ju en vuxen människa, och har ditt eget liv, så klart du ska bestämma också. Det blir bra att få lite coaching för dig också. Och självklart är det normalt att vara rädd :). Tack för kommentaren..jag höll på att redigera och pilla lite i min header när du kom in..nu är det "nästan" som vanligt igen..och på något sätt trivs jag också med min övriga layout, så ska inte ändra allt för mycket ;0) tror jag haha...nåväl...ha en underbar morgondag! Och rädslan, den ska man ta i handen och krama om...vänligt men bestämt..

  SvaraRadera
 13. Tålamod. Jag tycker att du ska lita på din intuition. Jag menar du har a-kassa så fokusera på coachutbildningen. Det har du ju möjlghet att göra. Ta den möjligheten. Du kanske behöver en tid med att fokusera på kursen och dig själv.
  Kram
  Chissra

  SvaraRadera
 14. Di: Kloka ord som vanligt! Idag känns det bättre.. har läst era kommentarer och klurat med systrarna. Det löser sig alltid brukar mitt motto vara och det tänker jag gå efter den här gången också.

  Anonyma jag: Sååå sant. Jag vet ju det om jag lyssnar. Tack för att ni påminner mig.

  kramar från Vida

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Det där med tålamod är inte lätt... hoppas att du finner en lösning som känns rätt för dig! Det där med jobb är jättejobbigt, man ska trivas, men som sagt- ekonomin måste också vara tryggad. Har bara ett grav-vik och blir troligtvis av med jobbet om ett år. Vad ska jag göra då?? Vill jag vara kvar för evigt? Nej- förmodligen inte, men jag har inte kraft att ta mig därifrån förrens jag verkligen måste. "Vad vill jag bli när jag bli stor?" Ingen aning! Hjälp!! Men det tar jag då...
  Förvirrade kramar från Madde

  SvaraRadera
 16. Madde: Vad skönt att det inte bara är jag som är förvirrad. Ibland är det ju som om man vill ha facit även om jag egentligen tror att det blir bra hur man än gör. Förvirrade kramar tillbaka!

  SvaraRadera
 17. När det gäller vilket jobb du ska ta så tror jag mycket på att gå på magkänslan. Den har mycket sällan svikit mig. Kramar...

  SvaraRadera
 18. Gisan: Ja, det är det bästa. Ibland blir jag bara så otålig.. och min mage brukar vara ganska tydlig.

  SvaraRadera
 19. Själv är jag oftast otålig. Inte minst när det gäller att söka jobb.
  För egen del tror jag att det bästa är att se till att du har ett jobb. Från det kan du sedan genast söka dig vidare.

  Det märkliga är nämligen att företag/organisationer anställer hellre en som har jobb än en som inte har, allt annat lika.

  Så ta ett jobb och sök sedan det du vill ha.

  P.S. Det vore kul om du vill gästblogga hos mig.

  SvaraRadera
 20. Peter: Kanske blir så men snarare i en vikariatsform. Jag är nämligen väldigt ärlig och har svårt att se hur jag skulle kunna bedyra i en intervju att detta verkligen är vad jag vill när så inte är fallet.

  Klart jag gästbloggar hos dig. Har aldrig gjort det så det ska bli jättespännande :)

  /Vida

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen