måndag 1 september 2008

September

Septembers första dag.

Vi vänder blad i almanackorna och tänker att nu är höstmånaden här. Snart så dignar träden av svenska äpplen (som är det godaste jag vet) och äppelpajer bakas som aldrig förr. Några ser fram emot det som kommer medan andra blickar längtansfullt tillbaka på den sommar som var. Själv så myser jag, men det har jag ju redan berättat.

Något som är viktigt för mig är vardagslyx. Att göra det där lilla extra som får vardagen att glimma till. Det kan vara att lyxa med ett gott pålägg, köpa en god latte macchiato att läppja på under en promenad eller att göra något ännu lite lyxigare som att ta en massage eller göra en ansiktsbehandling. Det sistnämnda är verkligen balsam för själen för mig och sedan jag hittade världens bästa hudterapeut och massör vid namn Christel så har jag blivit så smått beroende av att unna mig det med jämna mellanrum. Hennes ansiktsbehandlingar (och rekommendation av produkter) har nämligen förändrat min hy totalt. Jag trodde inte att min hy kunde förändras och känner mig fortfarande förundrad över det. Dessutom blir jag alltid på bra humör efter att ha varit där. Hon är helt enkelt så fantastiskt trevlig och duktig. Det är total avkoppling och man mår så bra.

Så om ni bor i Stockholmsområdet så rekommenderar jag verkligen ett besök till Christels hudvård. Ni hittar henne i Gamla Enskede (Sandsborg) på Nynäsvägen 323. Hon har telefonnummer 070-6658865 om ni vill boka in ett besök hos henne. Om ni vill läsa mer om hennes behandlingar så besök hennes hemsida (www.christelshudvard.com) Det känns som om man svävar när man är på väg hem efter en behandling. Den känslan gillar jag! Men så bär vi ju alla på ett par vingar som vi kanske glömmer bort i vardagen, men med vardagslyxen så lyfter de åtminstone mig och får mig att känna mig nöjdare och gladare.14 kommentarer:

 1. I´m back... hhehehe
  Låter mysigt att unna sig själv massage noch ansiktbehandloing. Satt precis och tänkte på det. Jag kanske borde prova din christel...
  Varfdagslyx är det som sätter guldkant på tillvaron..
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, jag ska på massage igen i morgon..har inte gått på ett år, pga infektioner..hon drar alltid ut något jag inte vill ha ;) men ska bli skönt iaf...ett tag gick jag en gång i veckan, och det var fantastiskt bra för själ och kropp!

  SvaraRadera
 3. Hehe...och jag som fått en ansiktsbehandling i födelsedagspresent men funderar på att byta bort den mot eventuellt produkter eller nåt annat. Känns inte som om det är prio 1 i mitt liv men kanske borde testa ändå
  ;-/
  September är en vacker månad..kanske en av de vackraste om jag får välja med den höga luften och färger som sprakar likt en explosion av naturlig skönhet

  Kramar
  till Dig
  från mig
  /Emma

  SvaraRadera
 4. härlig bild! det betyder fjäril på teckenspråk...på tal om vingar menar jag :) Ha det gott vännen!
  kram kram

  SvaraRadera
 5. Chissra: Prova gärna Christels behandlingar, jag är sååå nöjd!

  Di: Låter härligt, blir nästan avundsjuk men vem vet.. om jag ber min lillasyster snällt kanske hon masserar mina ömma axlar. Har lite ont där också sen lördagen.

  Emma: Gör det som känns bäst :) Visst är det en härlig månad, måste finnas mycket inspiration i de färgerna för en konstnärssjäl som dig.

  Carroline: Härligt! Det visste jag inte, hittade den lilla statyn av en slump på Götgatan när jag tittade ner på marken och sen tänkte ja.. ja vi bär ju alla med oss våra vingar även om vi inte ser dom. Jag ÄLSKAR fjärilar så nu blir jag ännu gladare.

  Kramar till er alla

  Vida

  SvaraRadera
 6. Rättelse till förra kommentaren, fjärilshänderna står på hornsgatan (dock nära götgatan)

  Vida

  SvaraRadera
 7. Så mysigt med massage och ansiktsbehandling. Själv unnar jag mig det alldeles för sällan.

  SvaraRadera
 8. det där med ansiktsbehandling lät ju urmysigt!
  kul att du gillar mina sockerpåsar:). Jag undrar själv vad de ska hitta på;)ofta gör de annat än vad jag hade tänkt från början.

  SvaraRadera
 9. Åh Ja,,,det är underbart härligt :-) Jag har länge tänkt boka en tid - men det har liksom inte blivit av,,,nu bara måste jag ta tag i det :-)

  SvaraRadera
 10. sv; Vad skönt att höra, tack!! =)

  SvaraRadera
 11. Så underbart det låter med massage. Jag tänker ofta tanken men sen blir det inte mer med det. Däremot har jag bytt ut billiga krämer mot bra krämer och jag märker också skillnad.
  Vad gäller vardagslyx är jag helt på din linje. Det är så lite som behövs. Det kan vara en ny blomma, en liten påse pärlor (för en pärlälskare som jag) eller vad som nu känns lyxigt för stunden. Kramar...

  SvaraRadera
 12. Madde: Och det bästa är ju att det är sant!

  Gisan: Massage är underbart, då virvlar min själ i små glittrande spiraler tror jag. Jag håller med om krämerna.. använder Dermalogica nu och det har förändrat mycket. Dessutom är de så dryga så det känns som om att det inte blir såååå mycket dyrare i längden. Håller med dig.. vardagslyx kan vara lite men ändå så värdefullt. Just nu känns det som om alla kommentarer är vardagslyx för mig.

  Kramar igen till alla som skrivit

  /Vida

  SvaraRadera
 13. Inte för att jag kan använda mig av just det tipset (det är lååångt till Stockholm) så gillar jag verkligen budkapet; att unna sig själv och att tillåta sig att njuta av det och att uppmärksamma det! :-) Det senare tycker jag det är många som glömmer. De glömmer att njuta det där lilla extra när de unnar sig, så allt känns som grå vardag i alla fall... :-(

  SvaraRadera
 14. Lullun: Ja, det är i längsta laget från Grönland. Blir en lite väl dyr behandling kan man säga :) Gråa vardagar kan lätt försvinna med lite vardagslyx. Det glimmar liksom till.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen