fredag 1 augusti 2008

Solvarma söta tomater låter sig väl smaka i livets växthus.

Vilken vardagslyx det är att på morgonen kliva rakt ut i trädgården och plocka lite hallon för att sedan kliva in i växthuset och plocka en solvarm söt tomat till smörgåsen. Det är balsam för kropp och själv. Mindfullness behöver inte ens praktiseras aktivt, det bara kommer av att vara här.

De senaste dagarna har mest bestått av vila, läsning, samtal och ett och annat dopp. Men även av möten och minnen från förr, det blir väl så när man återvänder till en plats som är så bekant men samtidigt på sitt vis har blivit främmande eftersom den förändrats på vissa vis. Igår träffade jag av en slump en klasskompis som jag gått hela grundskolan med men nu inte sett på minst 10 år. Hon bor här i den bygrupp vi båda är uppvuxna i tillsammans med sin man och deras 3 barn och verkar så nöjd med livet. Precis lika nöjd som jag är även om mina livsval ser helt annorlunda ut.

Idag är det den första augusti. Många verkar känna att nu börjar slutet på sommaren. Jag ser det inte så. Sommaren är fortfarande här och varje månad har sin tjusning. Dessutom älskar jag verkligen hösten med allt den har att erbjuda. Det är vardagsmagi, precis som den där solmogna tomaten som hämtat sin kraft från jorden och nu vilar i min hand.

5 kommentarer:

 1. Två själar, en tanke.
  Jag funderade på livsöden idag när jag promenerade. Funderade på hur olika livet är för oss alla och att den största vinsten i livet är att vara nöjd med sitt liv och sina val.
  Kramar på dig

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att juni och juli försvann innan jag ens hann se dem. Kan bero på att jag jobbade en tid då.

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med solvarma tomater.=)
  Min favorit årstid är hösten....jag älskar färgerna och det härliga luften.
  Att kura under en pläd i soffan med en massa tända ljus är vardagslyx en mörk höstkväll.
  Ha en härlig helg vännen!
  Kram

  SvaraRadera
 4. mmmm...låter som härlig livslyx och vardagsmagi...njuuut ;)

  kramisar
  Emma

  SvaraRadera
 5. För mej är augusti den månad då allting kan börja på nytt. Ungefär vad januari är för vissa. Så det passar ju bra att jag ska börja min nya livsväg just nu.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen