söndag 3 augusti 2008

Vaknar till ljudet av ett sommarregn..

...från det öppna fönstret. Ett stillsamt ljud som väcker mig långsamt. Ett sommarregn som väcker mig och växtligheten bär mycket gott med sig efter de varma solfyllda dagarna.

Efter frukost tar jag med mig min thékopp ut till växthuset och sitter under de blå druvklasarna och känner trädgårdens dofter slå emot mig. Kaprifolen utanför växthuset doftar ljuvligt och doften blandas med doften av nybakat knäckebröd från Leksands Bröd (knäckebrödsfabriken som ligger i byn). För er som inte känt den doften så doftar den ljuvligare än man kan ana. När jag gick i Gärde skola (byskolan jag gick i mellan årskurs 1 och 6) så svepte ofta doften från det nybakta knäckebrödet in över skolgården och kittlade hungern.

Många tycker inte om regn men jag tycker om variationen såväl när det gäller väder, aktiviteter som årstider. Allt har sin charm eller som min holländske kompis Vincent uttryckte det när han var på besök hos mig i Göteborg och himlen öppnade sig på det vis som den bara kan på västkusten:

It's not bad weather, it's just different!

7 kommentarer:

 1. Härligt med en människa till som gillar variation. Jag blir tossig om det är samma väder jämt.

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för din kommentar i min pysselblogg! Jag gör gärna en idébok till dig. Du kan väl maila miig på Idde_2000@hotmail.com eller om du är medlem på familjeliv, scrappiz, svenskscrapbooking, facebook, bilddagboken så heter jag IddeGirl där. Så kan vi bestämma vilken storlek du vill ha och lite mer om hur de ska se ut. Kram

  SvaraRadera
 3. Du skriver så underbart. jag älskar att läsa din blogg.
  jag älskar också regnet mitt i den varma sommaren. Underbart. Uppfriskande.
  kram

  SvaraRadera
 4. Heej Vida, otroligt fin blogg du har! Du skriver som poesi, så vackert!
  Tack för tips om pingning, jag gick in på den sidan och skrev in min blogg. Nu får det räcka! Tycker inte om att lägga ner engergi på sånt. Jag skriver mest för att jag tycker om att skriva "av mig" alltså för min egen skull. Men det är ju så roligt när man finner nya "bloggvänner". som du...
  Kramar och ha en underbar fortsatt dag

  SvaraRadera
 5. Håller helt med dig, stilla sommarregn är underbart och det är variationen som gör att man uppskattar varje väder.
  Själv bor jag i närheten av ett brödbageri och för mig är det doften av nybakat bröd som gäller. Det är intressant hur mycket dofter faktiskt påverkar oss, vilka minnen som väcks till liv av en viss doft.

  SvaraRadera
 6. Tack snälla ni för snälla ord och kloka tankar! Hoppas ni alla har det bra!

  SvaraRadera
 7. å,vad mycket fint du skrivit här..och jag följde dig genom falun..eftersom jag fått förmånen att arbeta där emellanåt, så var det roligt att läsa din dag där..och du verkar ockå haft en skön ledighet i Dalarna :) hoppas du får några mer sköna dagar i Storstaden med! Varm kram!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen