torsdag 28 augusti 2008

Tack vare bloggvärlden....

....så har saker hänt de senaste dagarna som jag inte kunnat räkna ut när jag började blogga den där dagen i Åre.

Det första som hände var att min jättefina idébok damp ner i brevlådan. Den är underbar och i den ska jag skriva olika idéer och projekt som jag har på gång. Att jag ens har en idébok i min ägo är enbart tack vare bloggvärlden.

För ett tag sedan snubblade nämligen över en härlig blogg som heter Idas hobbyblogg och det senaste inlägget visade en sådan bok som hon gjort till sig själv och jag kände att en sån VILL jag ha. Vilken tur att det gick att beställa en. Bilden gör den inte riktigt rättvisa men det är väldigt mycket Vida över den vilket jag tycker är imponerande eftersom hon aldrig träffat mig utan att jag bara mailat henne vad jag tycker om och sedan har hon skapat utifrån det.

Jag tycker om att samla mina tankar i olika böcker så nu har jag ytterligare ett verktyg för idéer och projekt. Den passar bra i högen där tacksamhetsdagboken och tankeboken ligger. Tack snälla Ida för att du med din kreativitet kommer att hjälpa mina idéer att komma på pränt och inte enbart sväva i tanken som vackra fjärilar.

Minns ni att jag skrev om spännande möten för ett tag sedan? Igår träffade jag för första gången någon jag lärt känna via bloggvärlden, nämligen Chissra. Har faktiskt (bortsett från när jag nätdejtade) inte träffat någon på det viset. Man vet inte vad man ska förvänta sig eftersom man visar upp en sida på bloggen och det speglar ju inte hela ens personlighet och vem man är. Dessutom är det ju spännande att stå och spana efter någon som man bara har fått en beskrivning på... man tittar på någon på tunnelbanan, kan det vara hon? Nope, ingen kjol! Men när vi sågs så kändes det ganska självklart från min sida även om Chissra tyckte att jag såg MYCKET yngre ut. Du ser ut som 18 får man ju inte höra så ofta! Speciellt inte då man passerat 34 år. Jag har fått höra att jag ser yngre ut men inte så mycket yngre kanske.. skrattar ganska gott åt det.

Hur gick det då? Det var jättetrevligt! Vi fikade i flera timmar på mitt favoritfik i Gamla Stan som heter Café Mineur. Chissra är supertrevlig och jätterolig att prata med så jag hade inte behövt oroa mig. Det blev många intressanta samtalsämnen och tankar som virvlade bland stearinljusen i valven som omgav oss. Det gör vi om tycker jag! En stor kram till dig Chissra.

Och till er andra, glöm inte att titta efter stjärnorna. Kanske finns de i en vacker handgjord bok eller i ett spännande möte som blir av tack vare mystiska cyberspace. När ni tittar efter stjärnorna så sök inte enbart på de självklara platserna, ibland finns stjärnorna i blomsterskrud som på bilden nedan. Eller kanske närmare än så.. som kreativ insikt uttrycker det:

En stjärna lyser med lätthet, det gör också du


9 kommentarer:

 1. Visst är det fint att kunna mötas och få bra kontakt, jag har ju mött Nina på det sätte jag också och sen också Helena. :) kul att ni sågs..Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken jättefin bok.
  Jag har köpt ett par anteckningsböcker som jag tänkte göra fina men det har inte blivit av.
  Kanske att jag kommer igång nu när jag sett din fina.=)
  Jag har träffat några av mina bloggvänner och aldrig blivit besviken snarare tvärt om.=)
  Ha en mysig kväll vännen!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha....lite lyckat att Di skrivit här ovanför.
  Hon är ju en av de jag träffat och tycker mycket om.=)
  Jag såg inte det när jag skrev kommentaren.=)

  SvaraRadera
 4. Härligt att kunna träffas och det blir så bra. Jag har träffat Di, Helena och en hel drös andra. Helt underbara människor. Som nu finns i min irl-värld också. Helt underbart!

  SvaraRadera
 5. Visst är det fantastiskt med alla möjligheter som öppnas.

  SvaraRadera
 6. Ja det är ju viktigt att omge sig med saker man tycker om...som t e x en härlig skriv bok..en sådan har jag också alltid på gång..en sån som man blir glad av att plocka fram.

  Härligt med alla dessa nya möjligheter och bekantskaper som dyker upp och förgyller tillvaron och livet. Men du vet ju att det är inte bara en tillfällighet...;-))

  Nu ska jag ta en promenix i den vackra sensommarkvällen
  kramis och massor av ljus till dig denna torsdagskväll i augusti
  Emma

  SvaraRadera
 7. Di: Ja det är häftigt. Det är en bonus som jag inte ens förstått fanns då jag började blogga.

  Helena: Det ser jag fram emot... du gör så fina saker.

  Nina: Roligt, och väldigt kul att det var ni tre som skrev de första kommentarerna också.

  Maria: Ja, som man inte ens tänkt på fanns :)

  Emma: Slumpen är ju ingen tillfällighet som sagt... men det är så häftigt varje gång. Hoppas du fick en härlig promenad..

  Och till er alla.. jag hoppas vi ses en dag i verkliga livet.

  Stora kramen

  SvaraRadera
 8. åh vad härligt inlägg, tack för inspirationen och vad härligt att höra om ditt möte!

  kram

  SvaraRadera
 9. Jenny: välkommen till mitt livsäventyr! Det var ett härligt möte, det gäller ju bara att våga..

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen