söndag 19 augusti 2012

Om du har byggt luftslott,

behöver ditt arbete inte vara förgäves.
Det är ju i luften de hör hemma!
Bygg nu grunden under dem.

(Henry David Thoreau)

Ibland bygger jag luftslott, ibland flyttar jag in i dem. I fantasin väcks tanken, i verkligheten lösningen. Innanför ramen finns förutsättningarna, men det är upp till dig hur du betraktar dem eller om du vill titta utanför ramen. Ramen byts ut ibland, konstverket också. Men vi målar alla i livet och dagen. I livets palett uppstår nya färger och motiv.

Mina luftslott och Pippihus som byggs i tanken behöver inspiration, lugn, intryck, vila för att kunna växa. Idag  har en promenad över söders höjder där historiska miljöer ligger vägg i vägg med nya byggnader skapat rum för mina drömmar. Vi hamnar i ett prunkande koloniområde där blomprakten slår emot oss och små stugor lockar till nyfikenhet. Ett vackert staffli med en ram som fångar naturen och enkel skönhet finner mig i en trädgård.

När tankar, visshet, insikter har landat i mig kan jag bygga grunden till det som jag vill ha i mitt liv. Jag kan måla tavlan i tanken för att sedan hitta den i verkligheten och jag leker med orden tills de spelar över tangentbordet och når just dig.

Naturens skönhet är vacker oavsett årstid, så är även våra luftslott. Ta ett första steg idag för att bygga grunden om så bara i tanken så är du ett steg närmare din dröm. Måla din dröm i färger och hitta dina egna vindlande vägar genom livet. Lita på att de leder dig rätt.


10 kommentarer:

 1. Bygga grunden under mina luftslott...hmm...vilken fascinerande tanke :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Vad blir första grundstenen?
   Kramar

   Radera
 2. vackert beskrivet och jag ska helt klart göra som du säger. Jag måste få säga att jag tycker ramen på stafflit var en lysande idé. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det vackert att placera ramen där.. jag blev så glad när jag såg det..

   Jag tyckte så mycket om citatet när jag fann det och lät sen tanken flyta fritt.

   Kramar och önskan om en fin dag

   Radera
 3. Här byggs det verkligen luftslott fast jag vet inte om jag vill kalla dom luftslott! Snarare målbilder, luftslott för mig är nog mer flyktiga. Håller med ovanstående om att bilden med staffliet var super!! Har länge funderat på att göra en måltavla men har nu fastnat i att jag vill skriva ett brev om hur mitt liv ser ut om 5år. Otroligt roligt att få drömma fritt!
  Trevlig blogg du har, hit kommer jag gärna tillbaka!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med målbilder, jag jobbar ju med sånt hela dagarna.. men ibland kanske luftslottet är förstadiet eller lättare för någon att hitta just sin i.. att skriva brev/göra måltavla är ju båda toppensätt för att påminna sig själv om vad det är man vill ha...

   Kramen och tack för att du hittade hit och kan tänka dig komma tillbaka..

   Radera
 4. Det är mycket jag känner igen! Behöver också tid, lugn och vila för att bygga... Och fint beskrivet! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden och lugnet är så viktigt, märker det när jag slarvar..
   Kramar

   Radera
 5. mm mm de är så sant så. Tänk vilken gåva du har som kan sätta ord på det du har att berätta.

  Jag kunde inte låta bli att gunga till musiken i förra inlägget, la la lallar med fortfarande fast musiken tystnat :) Jag förstår att konserten var minnesvärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en härlig konsert och hans mellansnack mellan låtarna är fantastiska.

   Tack! Jag lät tankarna leka efter att ha hittat citatet som utgångspunkt..

   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen