torsdag 23 augusti 2012

Om jag skulle skriva en lista...

... över personer som påverkat mitt liv i positiv riktning så skulle den bli väldigt lång.

Vissa personer är självklara som min familj, vänner som jag mött och där vissa finns kvar. Andra är mindre uppenbara, någon som sagt något som jag behövde höra/fundera på just då. En sommarpratare som breddade min syn på något, en författare som gav mig en insikt, musik som tröstat eller peppat mig. Någon kan ha inspirerat mig eller influerat mig.Ibland kan det varit en utmanande person som lärt mig att stå upp för mig själv, att behandla människor annorlunda än vad de gör eller välja en annan väg eller synsätt än vad de gjort.

De senaste veckorna har jag inom kort tid fått motta tacksamhet från människor jag mött i mitt arbete som har förändrat sina liv. Det gör mig så klart oerhört glad, tacksam och ödmjuk men jag har också tänkt på alla de som inte vet hur mycket deras handlingar, tankar, råd, lyssnande, leende, engagemang, rättframhet och omtanke har betytt. Kanske är det en lärare, en främling, en föreläsare, en bloggare, en läkare, en vän, en kollega eller någon annan som inte vet hur stor betydelse de har haft.

För några veckor sedan skrev jag om Lori Portka som målade 100 tacksamhetstavlor. Själv funderar jag på att skriva en tacksamhetslista. Kanske väljer jag sen att kontakta någon av de som på något vis hjälpt mig vidare på livets stig, än så länge bara en tanke. I tacksamhet kliver jag in i dagen, ut i regnet och på väg mot nya möten. Du vet aldrig när du möter en jordängel.14 kommentarer:

 1. Eller en skogsängel...Trädängel kanske, tänkte jag då jag läste jordängel. Jag fick massor av inre bilder av den jordängeln och sedan vandrade det vidare till andra änglar :)

  Ja så sant. Det finns många människor som passerat genom ens liv på ett eller annat sätt och en del har verkligen haft stor betydelse. De har stannat kortare eller längre stundar. Och påverkat på olika vis. Jag är glad för de som stannat kvar i mitt liv. Och en del av dem vet inte ens om att de påverkat mig på något vis. Ja, de finns ju de som man inte alls önskat ha kvar i ens närhet också.

  Tack för tankarna jag fick om jordängeln :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack för alla änglabilder som dök upp hos mig nu när du delade trädänglar och skogsänglar. Såna finns det ju också.. fast då kan jag inte låta bli att börja tänka på älvor istället som är mitt favoritväsen från sagovärlden.

   Kramar

   Radera
 2. ♥ ♥

  ...tänk om jag möter en idag...eller kanske kan vara en - för någon annan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. precis.. och det vet man ju aldrig. Det är det som är så spännande :)

   Radera
 3. Det är så skönt att stanna upp och känna tacksamhet för något i livet. Det blir gott och varmt i hjärat och det gör att man njuter av dagen lite extra. Änglarna finns med mig, men ibland möter man en ängel som vandrar på jorden och det blir en alldeles extra fin dag då. Hoppas du möter många idag. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacksamhet är bland det bästa jag vet.. och visst är det härligt att möta änglar... ibland inser man det inte ens förrän efteråt.. jag mötte nog en dansängel som fick mig att studsa och vara glad ett helt pass :)

   kramar

   Radera
 4. Änglar finns på jorden! Alla möte påverkar oss och lär oss något, även de "dåliga". That´s life :)Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. PRECIS! Även de dåliga är lärdomar och kan vara änglar i dold form även om det är svårt att se just då...

   Kramelikramen

   Radera
 5. Spännande tankar! Jag känner mig oerhört tacksam för allt! Det var faktiskt ett problem i början när jag började arbeta som säljare. Jag kunde känna mig såå glad och tacksam flera veckor för att jag sålt en kräm. Men det är jätteviktigt att kunna känna tacksamhet!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med tacksamheten.. men intressant tanke. Jag antar att du menar att tacksamheten gjorde så att du stannade upp.. för mig är det tvärtom. Jag vill ofta göra mer av det som skänker tacksamhet.. Men tur att du upptäckte det, annars hade det kanske inte blivit som du ville.

   kramen

   Radera
 6. Så fin tanke och handling på många sätt. Jag bär på liknande tankar som du vet. Så underbart att visa tacksamhet och öka den kollektiva må-bra-känslan bland våra medmänniskor och därigenom faktiskt göra något för en bättre värld. Ja lite så ser jag det
  Du är en stjärna så jag förstår om de känner tacksamhet för att ha mött dig och fått en skjuts framåt
  kramar till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också på det.. som att tacksamhetsringar sprider sig på livets vatten och gör att flera mår bättre. Tack för finord. Sparar dem i hjärtat.
   Kramar från Liv

   Radera
 7. Ibland kan man dock upptäcka att de som man trodde var änglar egentligen satte krokben för en. Men krokben behövs ju för att växa, så kanske de är änglar i alla fall, inplanterade för att tvinga en att växa. Men ont gör det att upptäcka i alla fall;-)
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Jag har sett många exempel på det som har gynnat mig eller vänner i långa loppet även om det var smärtsamt när det hände.

   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen