tisdag 2 juni 2009

Böcker lästa i Maj 2009.

Månadens tema skulle nog kunna sammanfattas i personlig utveckling och andlighet till största del och sen lite skön läsning bara för att koppla av också.

Wife in the North av Judith O' Reilly

En bok som min magiska vän gav mig eftersom hon inte behåller böcker (till skillnad från vissa andra). En bok skriven i dagboks/bloggform om hur stadsbönan som älskar London hamnar på den engelska landsbygden. Underhållande brittiska vardagsbetraktelser men inte en bok som jag kommer att behålla och läsa om.

Livet med min syster Madonna av Christopher Ciccione

Mitt första minne av Madonna är när jag och min kompis fick ett kassettband skickat till oss från våra amerikanska vänner systrarna Jenny och Alison. På ena sidan var Madonna och andra Cindy Lauper. Vi hade delad vårdnad om detta kasettband och hade det en vecka var. När Madonna till sist släpptes i Sverige hade vi lyssnat på henne i runt ett år. Boken är skriven av hennes bror som även arbetat med henne på turneérna och inrett hennes hem ibland. Kan inte låta bli att undra hur deras relation är efter boken då han utlämnar henne rejält ibland. Men jag läste snabbt ut den och jag tror att mycket stämmer.

En ny jord, ditt inre syfte, av Eckhart Tolle

En bok som fått så oerhört mycket uppmärksamhet både hos Oprah och runt om i världen. Kanske hade jag därför förväntningarna att den skulle vara totalt annorlunda medan jag nu känner igen ganska många av tankarna. Jag håller inte med honom i exakt allt men tycker att han har många intressanta tankar och att det finns mycket man kan ta till sig och ta med sig ut i livet. Honom kommer vi att få höra mycket om.

Kärlek av Dalai Lama

Dalai Lama. Vilken man. Han är verkligen fylld av kärlek och andlighet anser jag. Skulle gärna lyssna på honom en dag. Tills dess får jag läsa hans böcker och få hans tankar på så vis. Läsvärd.

Healing with the fairies av Doreen Virtue

Jag har bestämt mig att jag varje månad ska läsa om minst en bok. Böcker kan ju säga olika saker till en vid olika faser av livet. Så när jag klev fram till min bokhyllas första sektion var det inte alls den här boken jag tänkte läsa men den drog mig till sig och det finns saker i den jag behövde påminnas om. Jag minns att jag köpte den eftersom min älvlika vän gav mig älvleken (som Doreen skapade när hon skrev boken) inför min jorden runt resa och jag använde den ofta. Därför köpte jag senare boken men blev besviken över språket och det finns saker i den som jag hade lite svårt att ta till mig. Nu när jag redan visste att jag inte tyckte den var välskriven och att jag inte trodde på allt första gången var den lättare att läsa och gav mig mer. Men så är jag i en annan fas nu.

Vinnare i din egen tävling, inspiration för din personliga utveckling av Emma Pihl

En gåva som jag fick när jag slutade på mitt gamla jobb som jag nu läste om. Det är en handfast bok med mängder av coachövningar, personliga reflektioner och erfarenheter och klientexempel. Handfast, bra och tydlig och med övningar jag själv kan använda när jag coachar.

En bro av ljus av LaUna Huffines

En av mina coachkursare lånade den till mig. Den handlar om att bygga en bro av ljus till sig själv men även andra människor. Övningar i varje kapitel. Passade mig utmärkt och jag funderar på att köpa den. Tror att vissa kan tycka att den är lite för flummig, men för mig passade den in i massa andra saker som händer just nu.

Kvinnosjälens kraft, inkafolkets hemligheter av Hernán Hurache Mamani

Pedagogiska mamman lånade ut den till mig och sen blev den liggande. När jag väl började läsa den kunde jag inte sluta. Tror det var titeln som gjorde att jag tvekade men den handlar om en kvinna och är skriven på ett skönlitterärt sätt som tilltalar mig. Så den är jag verkligen glad för att jag inte lät ligga en dag till.

Min far hade en dröm av Barack Obama

Spännande att läsa en bok av en unik president som skrevs innan han hade en aning att han skulle gå så långt. Den är välskriven, lättläst och ger en intressant bakgrundsbild till en av världens mäktigaste män och hans sökande efter rötter och identitet. Klart läsvärd tycker jag.

Lyckliga människor av Per Planhammar

En bok som blivit stående efter att jag köpt den på en utförsäljning. Den skrivs växelvis ur huvudpersonernas perspektiv, minnesbank och tolkningar. Först så är jag inte alls speciellt förtjust i den men efter ett tag så har jag fastnat. Men ingen bok som jag vill läsa om och det blir därför inte ett boktips från min sida.

Dynamisk träning med Silvametoden av José Silva och Burt Goldman

Sen jag gick kursen i Silvametoden (en metod i mental träning) som förändrade mitt liv så har denna form av mental träning inspirerat mig. Jag har därför några av hans böcker och den här gången läste jag den för att få lite inspiration, påminnelser och komma igång med min mentala träning igen.

Mellan himmel och jord av Niccolo Ammaniti

Månadens bokcirkelbok som jag om en liten vecka får diskutera med min sköna bokcirkel och det kommer nog sannerligen att bli en intressant diskussion. Lästes snabbt och jag hade ingen egentlig aning om vad det skulle ta slut. Stundtals plågsam och våldsam men på nåt vis tyckte jag om den ändå. Skriver inte så mycket mer eftersom två bokcirklare brukar kika förbi här.

Sommardöden av Mons Kallentoft

En liten deckare att läsa i sommarvärmen fick avsluta månaden. Men det är inte en berättelse som stannar hos mig. Karaktärerna griper inte tag i mig även om Mons är klarsynt stundtals men det är inte en bok jag kommer att läsa om eller minnas som en läsupplevelse.

Pust, det blir nog ingen mer sammanställning idag vilket jag först hade tänkt.. det tog mer tid än vad jag trodde men så har jag haft en läsmånad också. Så nu chillar jag och återkommer om någon dag med sammanfattningen av vad som hänt under månaden.

7 kommentarer:

 1. Tack för nya boktips!!!

  Lycka har jag läst flera gånger - och varje gång med minst en ny insikt. Tolle har jag också läst och gillar honom. Håller på att läsa En ny jord en gång till, men det går trögt...finns ju så mycket andra spännande böcker...

  SvaraRadera
 2. Inkafolkets hemligheter - yes, den ska nog läsas, kanske i vår internet-bokcirkel? Tack för dina boktips! ha en fin sommar!

  SvaraRadera
 3. Jag beställde Madonna-boken härom dagen, kommer nog vilken dag som helst!
  "Kärlek" läste jag på min semester i april, och det finns väl bara just ett ord som stämmer in på den. Kärlek.

  SvaraRadera
 4. Man tackar för tipsen:) Den här gången hade jag inte läst nån av dessa böcker faktiskt. Just nu håller jag på med Munken som sålde sin Ferrari...den känns än så länge bra...so far so good :)
  Kramar
  Emma

  SvaraRadera
 5. Oj vad du läser mycket.
  Jag har varit en bokslukerska men jag har tyvärr kommit av mig lite.
  Kortmakeriet har kommit i mellan och det är ju så kul.
  Kram vännen!

  SvaraRadera
 6. Oj! vad mycket du har läst :) Jag har bara hunnit halvvägs igenom en bok då vi var på mallis,,, "Ge mig en dag till" Med Mitch Albam

  Kraaam

  SvaraRadera
 7. Oj, vad mycket du hunnit läsa Vida! Intressant låter det också. Du har en utmaning hos mig också om du har lust....

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen