måndag 29 juni 2009

Harmoni...

.. står det på halsbandet jag bär idag (och som jag beställt härifrån).

Efter turbulenta dagar har jag landat med båda fötterna på jorden och mentalt i livet. Harmoni är ett oerhört vackert ord. Svårtillgängligt i vissa lägen men lättillgängligt då jag hittar den inom mig i dagar med mindre dramatik. Jag tror att det är där harmonin bor, i våra hjärtan. Sen är den lättare att hitta varma sommardagar med sand mellan tårna och ledighet i kalendern. För med en bok i handen och den enda tid jag vill passa är sommarpratarnas så kopplar jag av, men även i min arbetsvardagen hittar jag harmonin när jag letar.

För jag tror att vissa saker bär vi med oss och de finns inom oss om vi bara lyssnar, letar och följer det vi vet. Men det gäller att hitta sina egna vägar för att känna harmoni, känna lycka och njuta av livet.

Eller som den kloke Gandhi uttryckte det:
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.”

7 kommentarer:

 1. Harmoni är ett fint ord, det är då sant.

  SvaraRadera
 2. Precis...instämmer. Det växlar. Dagar med mindre dramatik, som du säger - då är det lättare, och andra dagar går det inte alls.

  Brukar ofta köra med Eckhart Tolle-frågan: Andas jag? För att återfå känslan i Nuet genom att iaktta mina andetag.

  Ha det gott Vida!

  SvaraRadera
 3. Åh så skönt,,,hoppas du har det härligt här i norrland nu :)


  Kraaam

  SvaraRadera
 4. harmoni är för mig läget mellan olika händelser, emellan de stunder när livet svindlar förbi eller de dagar då "ingenting" händer..önskar dig harmoni, massor av kramar K

  SvaraRadera
 5. Ja visst är det så min vän. Allt sträver efter harmoni tror jag och det är underbart när man kan hitta den i sin vardag och inuti sig själv.
  Låter som om du har härliga lata somamrdagar på schemat...mums
  Själv får jag jobba 3 dagar till
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 6. Visst är det lättare att vara harmonisk när man kan koppla bort lite av vardagens måsten. Men jag tror att harmonin måste vara närvarande alltid även om den inte är lika påtaglig alltid.

  SvaraRadera
 7. så sanna ord av Gandhi, önskar verkligen att jag kunde känna harmoni just nu,men jag känner mig väldigt o harmonisk,pch tyvärr avspeglar det sig i min irritation, konstiga saker jag gör osv..måste jobba med det känner jag. För i harmoni, så vill jag verkligen leva! varmaste kram och tack för att du delar dina klokheter!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen