måndag 13 december 2010

Liv i luckan - 13:e December 2010

Luciadagens morgon anländer som vanligt elva nätter före jul. Snön ligger skimrande vit och en ny vecka tar sin början.

I lucka 13 kommer en tanke som Kay Pollack ofta använder nämligen att i varje möte med en annan människa kan jag lära mig något om mig själv.

Det du tänker eller sättet du reagerar på inför en annan människa säger kanske inte lika mycket om den människan som om dig själv. Vad kan du lära dig? Finns det något i mötet som du kanske ska byta perspektiv för att se? Det är lätt att projicera saker på den du möter men egentligen är det en del av dig själv du möter. Nästa gång du står inför dig själv i mötet med någon annan kanske du ska fundera på vad du kan lära dig om dig själv.

Igår uppstod just en sån situation där jag reagerade ganska kraftigt på ett möte, men efter ett tag så insåg jag att det handlade väldigt lite om henne och väldigt mycket om mig och mina erfarenheter från det förflutna. Men jag ser också vad det kan lära mig.

Lucia kommer med ljus, glädje, skönsång och hopp. Det hoppas jag ni får njuta av under dagen.

Ses imorgon!
/Vida

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kan du maila mig på annelabannela@yahoo.se ?
  Jag har ett förslag till dig angående Carpe Diem.

  SvaraRadera
 3. ja du träffade mig rätt i prick idag, jag reagerade väldigt starkt på 2 kollegors utfrysande beteende vid lunchen idag så...vet inte vad det säger om mej men får reflektera över min reaktion Kraaaaaaaaaaaam Di

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen